Σε ύφεση βρίσκεται η μεγάλη φωτιά, που εκδηλώθηκε στην Άνδρο, τα ξημερώματα της Κυριακής 4 Απριλίου και που οδήγησε στην προληπτική εκκένωση δύο χωριών. Η εικόνα σήμερα είναι αποκαρδιωτική. Τα καμένα στρέμματα είναι χιλιάδες από το πύρινο μέτωπο που έκαιγε ανεξέλεγκτο για πολλές ώρες.

Μάλιστα, οι ισχυροί άνεμοι έκαναν πολύ δύσκολο το έργο της κατάσβεσης ενώ αποπνικτική ήταν και η ατμόσφαιρα από τους καπνούς, με τις φλόγες να είναι ορατές από χιλιόμετρα. Σημειώνεται ότι η φωτιά ξεκίνησε στην περιοχή Ρέματα. Πλέον όλες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της Πολιτικής Προστασίας και του Δήμου Άνδρου βρίσκονται σε επιφυλακή για τυχόν αναζωπυρώσεις.

Στην τελευταία της ενημέρωση η δημοτική Αρχή του νησιού αναφέρει για τη φωτιά:

«Περιορισμένο και με κατεύθυνση τα Λεύκα κινείται το μέτωπο της φωτιάς, που ταλανίζει την Άνδρο από τα χαράματα αυτής της Κυριακής. Όλες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της Πολιτικής Προστασίας και του Δήμου είναι σε επιφυλακή και πλέον, μετά τη δύση του ηλίου, θα παραμείνουν σε εγρήγορση μέχρι την πλήρη κατάσβεσή της.

Ο Δήμος Άνδρου, με οδηγίες του Δημάρχου, Δημήτρη Λοτσάρη, μερίμνησε για την τροφοδοσία των δυνάμεων, που βρίσκονται στο πύρινο μέτωπο, καθώς και τη φιλοξενία τους σε δωμάτια και καταλύματα, εφόσον κριθεί απαραίτητη η περαιτέρω παραμονή τους. Με την ευχή να μη σημειωθεί αναζωπύρωση του μετώπου, ο κ. Λοτσάρης ευχαριστεί όλους όσους συνεισέφεραν από την πρώτη στιγμή, που ενέσκηψε η πυρκαγιά, καθώς και τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Ν. Χαρδαλιά για την άμεση και έγκαιρη κινητοποίηση των Δυνάμεων πυρόσβεσης και Προστασίας.

Φωτιά στην Άνδρο

Φωτιά στην Άνδρο

Θερμές ευχαριστίες, ακόμη, απευθύνει στην εταιρεία Fast Ferries και στον πλοιοκτήτη, Θεολόγο Παναγιωτάκη. Ο κ. Παναγιωτάκης ανέλαβε το κόστος του ακτοπλοϊκού δρομολογίου και εξασφάλισε τη δωρεάν μεταφορά στην Άνδρο των απαραίτητων επιχειρησιακών Δυνάμεων από Αθήνα, αρνούμενος τη μίσθωση από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας δηλώνοντας ότι «αυτό το δρομολόγιο το κάνω για τους Ανδριώτες».

Υπενθυμίζεται ότι, η πυρκαγιά ξέσπασε τα χαράματα της Κυριακής, 04 Απριλίου και από την πρώτη στιγμή στο πύρινο μέτωπο επιχείρησαν Δυνάμεις του τοπικού, Πυροσβεστικού Κλιμακίου, της Αστυνομίας, του ΕΚΑΒ, του Δήμου, του ΣΕΔΑ, καθώς και εναέριες δυνάμεις, ιδιώτες και πεζοπόρα Τμήματα ΕΜΑΚ».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr