Φωτιά στη Σάμο: Αν και η φωτιά πλέον βρίσκεται σε ύφεση σχηματίστηκε δικογραφία κατά εμπρηστή.

Μεγάλες διαστάσεις πήρε η φωτιά που ξέσπασε την Τρίτη το πρωί στην Σάμο. Αν και πλέον βρίσκεται σε ύφεση, η καταστροφή είναι μεγάλη, καθώς έχει αποτεφρώσει περίπου 700 στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης.

Η πυρκαγιά, σύμφωνα με την ΕΡΤ, φαίνεται να ξεκίνησε από περιοχή Νεράκι και λόγω των ισχυρών ανέμων πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις, πέρασε στη ρεματιά κάτω από την Μονή της Παναγίας της Βροντιανής , στην κορυφογραμμή σε δύσβατα σημεία.

Η εκκένωση των Βουρλιωτών

Η πυροσβεστική υπηρεσία ζήτησε την εκκένωση προληπτικά του χωριού τον Βουρλιωτών γιατί η φωτιά είχε φτάσει στις παρυφές του χωριού. Υπερήλικες και άτομα που είχαν αναπνευστικά προβλήματα μεταφέρθηκαν με λεωφορεία σε ξενοδοχείο της πόλεως Σάμου.

Στον εισαγγελέα 83χρονος

Από το ανακριτικό τμήμα της πυροσβεστικής προσήχθη ένας 83χρονος ο οποίος οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος. Για το περιστατικό αναμένεται να σχηματιστεί δικογραφία.

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας καθώς και οι εθελοντές θα παραμείνουν στο σημείο μέχρι να σβήσουν όλες οι μικροεστίες το συντονισμό της κατάσβεσης είχε ο στρατηγός της πυροσβεστικής Δημοσθένης Μπουντουράκης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr