Φωτιά στη Μυτιλήνη: Πύρινη κόλαση επικρατεί στα Βατερά Μυτιλήνης, μιας και η φωτιά που καίει την περιοχή έχει φτάσει στις αυλές των σπιτιών

Πύρινη κόλαση επικρατεί στα Βατερά Μυτιλήνης, μιας και η φωτιά που καίει την περιοχή έχει φτάσει στις αυλές των σπιτιών. Η κατάσταση επιδεινώθηκε με ραγδαίο τρόπο, λόγω της αλλαγής της φοράς του ανέμου και των ισχυρών ριπών που αναπτύσσονται λόγω και του μετώπου.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ήδη έχουν καεί δυο σπίτια ενώ μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχης Βέρρος, επιβεβαίωσε πως έχει καεί και ένα κατάστημα εστίασης. «Έχουμε κάνει ό,τι χρειάζεται για την εκκένωση, έχουμε επιτάξει ΚΤΕΛ για να απομακρυνθούν οι άνθρωποι με ασφάλεια», ανέφερε.

«Με τη φορά που έχει τώρα ο άνεμος και με την εικόνα που έχω από το μέτωπο, θεωρώ απίθανο να μην καούν κι άλλες οικίες», τόνισε.

Μήνυμα 122 για εκκένωση στους κατοίκους στη Βατερά

Οι άνεμοι που επικρατούν στη Μυτιλήνη κάνουν πολύ δύσκολο το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων στην πυρκαγιά που καίει το νησί και γι’ αυτό το λόγο ήρθε μήνυμα από το 112 στους κατοίκους σε Λιβάδια, Καστρί και Βατερά

Το 112 έστειλε μήνυμα στους κατοίκους της περιοχής να εκκενώσουν με κατεύθυνση προς Πολιχνίτο, την ώρα που οι δυνάμεις για την κατάσβεση της πυρκαγιάς διαρκώς ενισχύονται.
pyrkagia-elikoptero

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, στο σημείο επιχειρούν εναέρια μέσα καθώς απογειώθηκε ένα ελικόπτερο Mi 8, 2 αεροσκάφη PZL ενώ σπεύδουν και Airtractors. Παράλληλα, από την Ελευσίνα απογειώνονται με κατεύθυνση το νησί του βορείου Αιγαίου 2 CL415.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr