Καλύτερη είναι η εικόνα που παρουσιάζει η φωτιά στα Γεράνεια Όρη, η οποία υπολογίζεται πως έκαψε πάνω από 55.000 στρέμματα γης.

Φωτιά στα Γεράνεια Όρη: Καλύτερη η εικόνα το μεσημέρι του Σαββάτου

Μιλώντας στο MEGA ο δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόρης Σταμούλης, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι ο πύρινος εφιάλτης ίσως σήμερα τελειώσει. «Η κατάσταση είναι αρκετά καλή. Παρακολουθώ τα αεροπλάνα να επιχειρούν στο τελευταίο σημείο αντίστασης, στην περιοχή Καλκάνι που είναι δύσβατη. Την έχουν διατηρήσει σε χαμηλά επίπεδα αλλά συνεχίζει να αντιστέκεται.

Φωτιά στα Γεράνεια Όρη

Υπάρχουν κι άλλες διάσπαρτες εστίες χαμηλής έντασης. Υπάρχει αισιοδοξία ότι σήμερα θα τελειώσουμε με αυτό το θέμα», ανέφερε. Ερωτηθείς για το αν τα ακαθάριστα οικόπεδα με τα ξερόχορτα αποδείχτηκαν μοιραία, ανέφερε:

«Οι περιοχές από τις οποίες πέρασε η φωτιά είναι εκτός σχεδίου, μιλάμε για χωράφια. Μιλάμε για άλλη διαδικασία. Δεν νομίζω πως ήταν αυτό το πρόβλημα. Αν πάρει φωτιά το δάσος και με τους ανέμους η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη.» «Η πιο δύσκολη περιοχή είναι η περιοχή Καλκάνη. Αν βάλουμε σε μια ζυγαριά την τεράστια οικολογική καταστροφή, ένα πανέμορφο βουνό έχει υποστεί τεράστια καταστροφή, είναι ο πλούτος φανταστικός αν βάλουμε όμως από την άλλη ότι δεν είχαμε ούτε ελαφρύ τραυματισμό, τότε θα γύρει η ζυγαριά υπέρ του ανθρώπινου παράγοντα που προστατεύτηκε», τόνισε.

Φωτιά στα Γεράνεια Όρη: Ανησυχία για αναζοπυρώσεις

Οι εκτιμήσεις των Αρχών αναφέρουν ότι η φωτιά μπορεί να οροθετηθεί από σήμερα, καθώς δεν υπάρχουν ενεργά μέτωπα, αλλά διάσπαρτες εστίες στο δρόμο από Αλεποχώρι προς Μέγαρα και στους οικισμούς Πευκενέας και Κοντογιανέικα, που «απειλούν» με αναζωπυρώσεις.

Φωτιά στα Γεράνεια Όρη

Στο σημείο παραμένουν περισσότεροι από 270 πυροσβέστες, προκειμένου να καταφέρουν να σβήσουν εντελώς τις φωτιές. Σύμμαχος των επίγειων και εναέριων δυνάμεων, η εξασθένιση των ανέμων. Στην περιοχή ευτυχώς επικρατεί άπνοια, την τρίτη μέρα από το ξέσπασμα της πυρκαγιάς, γεγονός που αυξάνει την αισιοδοξία για την πλήρη οριοθέτησή της.

Φωτιά στα Γεράνεια Όρη: Η καταστροφή σε βίντεο από drone

Συγκλονιστικό είναι το βίντεο από κάμερα drone που αποτυπώνει το μέγεθος της καταστροφής της μεγάλης πυρκαγιάς που ξεκίνησε το βράδυ της Τετάρτης στον Σχίνο. Ο στόχος είναι να αποτυπωθούν από αέρος όλες οι περιοχές που έχουν καεί, κάτι που θα είναι εφικτό όταν τεθεί υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά και δεν υπάρχουν καπνοί, δυνατός άνεμος και αεροσκάφη που κάνουν απαγορευτική την πτήση drone πάνω από αυτές τις περιοχές.

Προς το παρόν έχουν καταγραφεί πλάνα από την περιοχή Ντουράκο Αλεποχωρίου μέχρι και την Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννη Προδρόμου Μακρυνού, που μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο:

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr