Φοιτητική στέγη: Ως… σταυρόλεξο εξελίσσεται η εύρεση φοιτητικής στέγης, μιας και τα σπίτια που υπάρχουν κοντά σε σχολές και στάσεις ΜΜΜ είναι πολύ λίγα

Ως… σταυρόλεξο εξελίσσεται η εύρεση φοιτητικής στέγης, μιας και τα σπίτια που υπάρχουν κοντά σε σχολές και στάσεις ΜΜΜ είναι πολύ λίγα και σε αυτά έχει παρατηρηθεί αύξηση στα ενοίκια και αυτό το κάνει ακόμα πιο δύσκολο στους φοιτητές και στους γονείς τους.

Για παράδειγμα, για τις περιοχές του κέντρου των Αθηνών, οι κατοικίες άνω του 1ου ορόφου έως 50 τ.μ., που διατίθενται με ζητούμενο μίσθωμα έως 300 ευρώ, αποτελούν μόλις το 12,47% (κυρίως γκαρσονιέρες 21 τ.μ. – 30 τ.μ.) επί του συνόλου των διαθέσιμων προς μίσθωση κατοικιών άνω του 1ου ορόφου έως 50 τ.μ. Δηλαδή, 1 στις 10 κατοικίες κατάλληλες για φοιτητές διατίθενται με μίσθωμα έως 300 ευρώ στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates Θεμιστοκλή Μπάκα, η αποκλιμάκωση των ζητούμενων μισθωμάτων θα καταγραφεί μετά το πέρας της καλοκαιρινής σεζόν και ότι θα ενδεχομένως θα υπάρξει επιστροφή των ακινήτων από τις βραχυχρόνιας μισθώσεις στις μακροχρόνιες – συμβατικές.

Ενδεικτικά, από τη χαρτογράφηση των ζητούμενων μισθωμάτων το ζητούμενο κόστος μίσθωσης κατοικίας 40 τ.μ. – 50 τ.μ. στον Νέο Κόσμο κυμαίνεται από 430 ευρώ έως 650 ευρώ, αύξηση από 8,5% έως 18,18% (στην ανώτερη τιμή) καταγράφεται και στην Καλλιθέα, με το κόστος μίσθωσης για διαμέρισμα 40 τ.μ. – 50 τ.μ. να κυμαίνεται από 380 ευρώ/μήνα έως και 650 ευρώ/μήνα.

Στο Κουκάκι σε κατοικίες από 40 τ.μ. έως 50 τ.μ., το ζητούμενο μίσθωμα καταγράφει αύξηση κατά 24% στην ανώτατη τιμή, αγγίζοντας τα 930 ευρώ/μήνα.

Στο Γουδί οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης για γκαρσονιέρα έως 35 τ.μ. κυμαίνονται από 380 ευρώ/μήνα έως 480 ευρώ/μήνα, καταγράφοντας αύξηση από 26,6% στην κατώτατη τιμή έως και 26,3% στην ανώτατη τιμή.

Στη Θεσσαλονίκη, παρατηρούνται αυξήσεις στα ζητούμενα μισθώματα σχεδόν στο σύνολο των περιοχών, είτε πρόκειται για κατοικία 30 τ.μ. – 45 τ.μ., είτε για κατοικία 50 τ.μ. – 60 τ.μ.

Η αύξηση των ζητούμενων μισθωμάτων κυμαίνεται από 14,2% στην κατώτατη τιμή έως και 14,5% στην ανώτατη τιμή μίσθωσης, κυρίως για ακίνητα πλήρως ανακαινισμένα ή νεόδμητα, επιπλωμένα με το σύνολο των οικιακών συσκευών.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr