Η Φώφη Γεννηματά ασκεί αυστηρή κριτική στην ελληνική κυβέρνηση για την αδυναμία να διαχειριστεί το δεύτερο κύμα της πανδημίας, τονίζοντας μάλιστα πως «στη Θεσσαλονίκη αναδεικνύονται οι ευθύνες της».

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής καταλογίζει στη κυβέρνηση πως άνοιξε τη χώρα χωρίς σχέδιο, με τα χερσαία σύνορα μας, «ξέφραγο αμπέλι». «Σπαταλήθηκε στη θερινή ραστώνη πολύτιμος χρόνος προετοιμασίας και το νέο κύμα του ιού βρήκε τη χώρα αθωράκιστη. Χωρίς την απαραίτητη ενίσχυση του ΕΣΥ, χωρίς αξιόπιστο και οργανωμένο δίκτυο μαζικών τεστ και αποτελεσματική ιχνηλάτηση, με συνωστισμό στα σχολεία και τα μέσα μαζικής μεταφοράς».

«Περίσσεψε η προπαγάνδα και η αλαζονεία. Τελικά τους ξέφυγε ο έλεγχος», υποστηρίζει σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης. Και τονίζει ότι «το κλειδί ήταν η προετοιμασία της χώρας για το δεύτερο κύμα. Εκεί τα θαλάσσωσε η Κυβέρνηση. Εμείς από την αρχή της πανδημίας παρουσιάσαμε τις προτάσεις μας. Όλο αυτό το διάστημα δεν υπάρχει ούτε ένα σημείο κριτικής μας στην κυβέρνηση που να μην συνοδεύεται από την αντίστοιχη, τεκμηριωμένη και κοστολογημένη, δική μας εναλλακτική πρόταση. Πρόσφατα μάλιστα κατέθεσα, επίσημα στα πρακτικά της Βουλής, το σύνολο των προτάσεων μας».

Επιπλέον, επαναλαμβάνει τις προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής για την ενίσχυση του ΕΣΥ, σε υγειονομικό προσωπικό και μέσα καθώς και τις δράσεις που απαιτούνται ώστε να περιοριστεί η πανδημία. Από την άλλη, απορρίπτει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ , για υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής, λέγοντας πως η Ελλάδα έχει κυβέρνηση που πρέπει να κάνει σοβαρά τη δουλειά της και η αντιπολίτευση τη δική της.

Αναφορικά με τις οικονομικές επιπτώσεις από την πανδημία η κ. Γεννηματά αναφέρει ότι «χρειάζεται ριζική παρέμβαση τώρα. Δεν μπορούμε να χτίσουμε το μέλλον πάνω σε ερείπια. Η Κυβέρνηση δεν έχει ανταποκριθεί στις πραγματικές ανάγκες επιχειρήσεων και εργαζομένων. Υποβόσκει κρίση. Ο προϋπολογισμός του κ. Μητσοτάκη δεν έχει την παραμικρή επαφή με την πραγματικότητα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr