Φιλιππίδης: Θα γίνει προσπάθεια να προβληθούν ξανά σειρές του

Άλλαξε χέρια νωρίτερα σήμερα το εξοχικό του Πέτρου Φιλιππίδη και της συζύγου του στο Σοφικό Κορινθίας. Το εξοχικό του δημοφιλούς ηθοποιού ο οποίος έχει αποφυλακιστεί με όρους για λόγους υγείας, βρίσκεται στη θέση «Αμμόνι» της Δημοτικής Κοινότητας Σοφικού, της Δημοτικής Ενότητας Σολυγείας του Δήμου Κορινθίων.

Πρόκειται ειδικότερα για ένα οικόπεδο, άρτιο και οικοδομήσιμο, έκτασης 1.242 τ.μ. που περιβάλλεται από τις οδούς Σολυγείας-Γλάρων-Δελφινιών, εντός του εγκεκριμένου σχεδίου πόλεως του Οικοδομικού Συνεταιρισμού Υπαλλήλων Τραπέζης της Ελλάδος.

Εντός του οικοπέδου υφίσταται διώροφη οικοδομή με υπόγειο, που έχει ανεγερθεί με την 749/1984 άδεια οικοδομής. Το εμβαδόν της κατοικίας είναι 181,12τ.μ. (σοφίτα, ισόγειο και ημιυπόγειο) και αποτελείται από:

Επρόκειτο για επαναληπτικό πλειστηριασμό καθώς είχαν προηγηθεί άγονοι ελλείψει πλειοδοτών, ενώ η τιμή εκκίνησης ήταν μειωμένη κατά 20% στις 141.120 ευρώ, έναντι 176.400 ευρώ που ήταν προηγουμένως. Τελικά κατακυρώθηκε με 1 ευρώ παραπάνω, στις 141.121 ευρώ.

■ Υπόγειο με αποθηκευτικούς χώρους εμβαδού 30 τ.μ.

■ Ημιυπόγειο που έχει διαμορφωθεί σε αυτόνομο ξενώνα και πέρα από την εσωτερική σκάλα επικοινωνίας έχει ανεξάρτητη κύρια είσοδο από την νοτιοδυτική πλευρά της κατοικίας. Περιλαμβάνει έναν χώρο καθιστικού, ένα υπνοδωμάτιο, στο πίσω μέρος του οποίου υπάρχει κουζίνα με συνεχόμενο λουτρό, και εξώστη προς την πρόσοψη.

■ Ισόγειο με τον χώρο υποδοχής, τραπεζαρία, εσωτερική σκάλα προς τη σοφίτα, ενιαίο χώρο καθιστικού, χώρο σαλονιού, ανεξάρτητο χώρο με δύο υπνοδωμάτια και λουτρό, και εσωτερική σκάλα προς το ημιυπόγειο.

■ Σοφίτα που έχει διαμορφωθεί σε κουζίνα με ανοικτό εξώστη απ’ όπου φαίνεται το καθιστικό, ενώ στο πίσω μέρος της υπάρχει η κύρια κρεβατοκάμαρα με ανεξάρτητο λουτρό.
Ακόμη, εντός του περιβάλλοντος χώρου υπάρχει πισίνα, η οποία δεν έχει ολοκληρωθεί και βρίσκεται στα μπετά.

Όπως σημειώνεται, λόγω σημαντικής κλίσης του οικοπέδου, υπάρχουν διαμορφωμένα πλακοστρωμένα επίπεδα (βαθμίδες) και πεζούλες που επικοινωνούν μέσω διαδοχικών μικρών και μεγαλύτερων κλιμάκων.

Από τα τέλη του 2009 η κατοικία ήταν στο τελικό στάδιο πλήρους εσωτερικής ανακαίνισης. Από νεότερη αυτοψία, ωστόσο, διαπιστώθηκε ότι απαιτούνται σημαντικές εργασίες για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου και των εξωτερικών όψεων της οικοδομής.Επίσης, διαπιστώθηκε ότι πιθανότατα έχουν γίνει βανδαλισμοί, καθώς έλειπαν αρκετά εξωτερικά κουφώματα και είχαν κλειστεί τα ανοίγματα με πρόχειρη κατασκευή από ξύλα.

Το συγκεκριμένο ακίνητο είχε αρχικά προγραμματιστεί να βγει στο σφυρί στις 19 Ιανουαρίου 2022, με επισπεύδουσα την Intrum, αλλά ο πλειστηριασμός ανεστάλη. Στις 7 Δεκεμβρίου 2022 έγινε ο πλειστηριασμός με τιμή εκκίνησης 176.400 ευρώ, ο οποίος ματαιώθηκε ελλείψει πλειοδοτών, ενώ ακολούθησαν και άλλοι επίσης άγονοι.

Στα βάρη περιλαμβάνεται προσημείωση υποθήκης υπέρ της Millenium Bank για 240.000 ευρώ, ενώ η αναγκαστική κατάσχεση έγινε υπέρ της «Vega I NPL Finance DAC» η οποία εκπροσωπείται από την Intrum για ποσό 200.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι προχθές 14 Ιουνίου έγινε ο πλειστηριασμός και για οικόπεδο του Πέτρου Φιλιππίδη και της συζύγου του, όμορο στο εξοχικό του. Το οικόπεδο αυτό είναι έκτασης 1.232 τ.μ. βγήκε με τιμή εκκίνησης 75.600 ευρώ και κατακυρώθηκε με 1 ευρώ παραπάνω στις 75.601 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι ο ηθοποιός και η σύζυγός του τον Ιούλιο του 2022 έχασαν και τη μεζονέτα τους στο Π. Ψυχικό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr