Η συγκεκριμένη αράχνη ήταν απειλούμενο προς εξαφάνιση είδος την δεκαετία του ’90, όταν και είχε απομείνει μόνο μια αποικία με 56 αράχνες σε όλη τη Μεγάλη Βρετανία, ενώ το 2011 αφέθηκε ξανά ελεύθερη στη φύση.

Αράχνη – πασχαλίτσα έκανε «βόλτες» στο χωριό Βαμβακού στα Φάρσαλα. Μάλιστα, η αράχνη είχε φθάσει σε ψησταριά της περιοχής, καθώς όπως διαπίστωσε ο ιδιοκτήτης της, σχολίασε με χιούμορ “απρόσμενος επισκέπτης ήρθε να φάει σουβλάκια ποιότητας…” στο onlarissa.

Να σημειωθεί, ότι η συγκεκριμένη αράχνη ήταν απειλούμενο προς εξαφάνιση είδος την δεκαετία του ’90, όταν και είχε απομείνει μόνο μια αποικία με 56 αράχνες σε όλη τη Μεγάλη Βρετανία, ενώ το 2011 αφέθηκε ξανά ελεύθερη στη φύση.

Από το 2016 υπάρχουν πρώτες αναφορές στην Ελλάδα για την Eresus Cinnaberinus, που πλέον επισήμως κατοικεί και στη χώρα μας!

Να σημειωθεί, ότι η  «αράχνη – πασχαλίτσα» είναι προστατευόμενο είδος στο Βέλγιο, καθώς είχε εξαφανιστεί το 1896 και ανακαλύφθηκε εκ νέου το 2009, ενώ το 2012, ήταν η αιτία για να σταματήσει  η ανοικοδόμηση μιας ολόκληρης βιομηχανικής περιοχής στην πόλη Λομέλ, όπου και ήταν το μοναδικό μέρος του Βελγίου που ζούσε το συγκεκριμένο είδος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr