Άντονι Φάουτσι καλεί τους Αμερικανούς να μείνουν μακριά από τα πρωτοχρονιάτικα πάρτι και να ακυρώσουν τα σχέδιά τους

Ο κορυφαίος επιδημιολόγος Άντονι Φάουτσι ήταν σαφής για την εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον: «Θα συνιστούσα να μείνετε μακριά από τα πάρτι φέτος» είπε μιλώντας στο CNN, και κάλεσε τους Αμερικανούς να ακυρώσουν ότι έχουν κανονίσει για την παραμονή της πρωτοχρονιάς.

Ο Άντονι Φάουτσι είπε χαρακτηριστικά στη συνέντευξη του: «Έχω πει στους πολίτες με συνέπεια ότι εάν είστε εμβολιασμένοι και με την ενισχυτική δόση και έχετε μία οικογενειακή συγκέντρωση στο σπίτι, με οικογένεια και συγγενείς είναι εντάξει.»

Όχι στα πάρτι της Πρωτοχρονιάς

Και πρόσθεσε «Αλλά όταν μιλάτε για πάρτι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, έχουμε 30, 40, 50 άτομα να γιορτάζουν. Δεν γνωρίζεται σε τι στάτους εμβολιασμού βρίσκονται. Θα συνιστούσα να μείνετε μακριά από αυτό φέτος»

Την ίδια στιγμή στις ΗΠΑ που η μετάλλαξη Όμικρον δείχνει να επικρατεί κρατικοί αξιωματούχοι προτρέπουν τους αμερικανούς, ακόμη και να αποφύγουν όσα μέλη της οικογένειας τους δεν είναι εμβολιασμένα.

Από την Πέμπτη, πριν το Σαββατοκύριακο των Χριστουγέννων, οι ΗΠΑ είχαν αναφέρει περισσότερα από 51 εκατομμύρια συνολικά κρούσματα, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC). Οι ΗΠΑ ξεπέρασαν επίσης τους 800.000 συνολικούς θανάτους από τη νόσο στα μέσα Δεκεμβρίου.

Κυριαρχεί η μετάλλαξη Όμικρον

Το κύμα κορωνοϊού «καθοδηγεί» εν προκειμένω πλέον η μετάλλαξη Όμικρον, η οποία ανέλαβε τα «ηνία» ως το κυρίαρχο στέλεχος πριν από μια εβδομάδα.

Ενώ η νέα παραλλαγή έχει αποδειχθεί εξαιρετικά μεταδοτική, οι μελέτες αρχίζουν να δείχνουν ότι είναι λιγότερο σοβαρή και επικίνδυνη όσον αφορά τις νοσηλείες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr