Δείτε τι δίνουν τα exit poll στο 100%

Μεγάλη διαφορά της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δίνουν τα exit poll πριν μία ώρα των εταιρειών δημοσκοπήσεων στο 100% στις εκλογές. Οι εταιρείες έδωσαν και το 100% των αποτελεσμάτων των exit poll και σύμφωνα με αυτά τα κόμματα λαμβάνουν: ΝΔ από 37,5% έως 41,5%,ΣΥΡΙΖΑ από 23,5% έως 27,5% ,ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ από 11,5% έως 12,5%,ΚΚΕ από 6,5% έως 7,5%,ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ από 4,3% έως 5,3%,ΜέΡΑ25 από έως 2,5% έως 3,5%,ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ από 2,5% έως 3,5%,ΝΙΚΗ από 2,5% έως 3,5%.

Μεγάλη νίκη της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη

Μεγάλη προδιαγράφεται η σημερινή νίκη για την Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη, με το ποσοστό να κινείται στο 40% και με τον δεύτερο Σύριζα να βρίσκεται γύρω στο 29%. Πρόκειται για μια νίκη, που αποκτά πρόσθετη πολιτική αξία, αν ληφθούν υπ’ όψη οι αντίξοες συνθήκες της προεκλογικής εκστρατείας, και η οποία δείχνει την σαφή προτίμηση του εκλογικού σώματος για πολιτική σταθερότητα στην νέα περίοδο που διανοίγεται για την Χώρα.

Η σημερινή εκλογική επιτυχία της ΝΔ φέρει την προσωπική σφραγίδα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος οδηγεί την κυβερνώσα κεντροδεξιά παράταξη σε εκλογικά ποσοστά που έχουν να καταγραφούν από τις λαμπρές περιόδους του παλαιού τύπου δικομματισμού στον τόπο μας.

Κι ενώ η απλή αναλογική έχει ως μία από τις βασικότερες πολιτικές λειτουργίες να αποσυσπειρώνει, το κυβερνών κόμμα δεν περιθωριοποιείται, δεν τίθεται στο περιθώριο της πολιτικής ζωής, όπως προφανώς θέλησαν οι εμπνευστές του υπάρχοντος εκλογικού συστήματος. Επιδεικνύοντας ξεχωριστές πολιτικές αντοχές, η Νέα Δημοκρατία υπό την αρχηγία του Κυριάκου Μητσοτάκη εξέρχεται της κάλπης ακόμη πιο ισχυρή.

Πηγή: pagenews.gr