Κατά καιρούς έχει γίνει μεγάλη κουβέντα για τη στάση που έχει κρατήσει η Εκκλησία κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Μπορεί η επίσημη Εκκλησία να έχει ταχθεί στο πλευρό της κυβέρνησης, ενώ δεν έχουν λείψει και κάποιες φωνές ανυπακοής. Συγκεκριμένα όλο αυτό στο διάστημα έχουμε γίνει μάρτυρες ορισμένων…ανταρτών Παπάδων που αρνούνται την ύπαρξη του ιού.

Όπως πρέπει να τονίζουμε τα παράλογα πρέπει να χειροκροτούμε και αυτά που αξίζουν. Στη δεύτερη κατηγορία ανήκει ο ιερέας από την Καλαμάτα. Ορισμένοι πιστοί μπήκαν στον ιερό ναό χωρίς να φοράνε μάσκες. Θυμίζουμε ότι η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους και φυσικά οι Εκκλησίες δεν αποτελούν εξαίρεση. Ο ιερέας δεν είχε καμία διάθεση να χαριστεί στους πιστούς που δεν τηρούσαν τα μέτρα.

Ο ιεράς του βίντεο δεν έκρυψε την οργή του και μάλιστα σταμάτησε την λειτουργία και ζήτησε από όσους δεν φορούσαν μάσκα, είτε να φορέσουν είτε να αποχωρήσουν από το ναό. «Οσοι δεν φοράτε μάσκα, θα βγείτε έξω» είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος, ενώ σε κάποιους που αντέδρασαν γιατί δεν φορούσε ο ίδιος μάσκα, αλλά και οι ψάλτες απάντησε πως το επιτρέπει ο νόμος.

«Αντιρρησίες θα είσαστε στο σπίτι σας όχι εδώ μέσα» είπε ο ιερέας, ο οποίος επέμεινε προς τους πιστούς που ήταν μέσα στην εκκλησία να βγουν έξω είτε να φορέσουν μάσκα, ενώ σε διαφορετική περίπτωση ζήτησε να ειδοποιηθεί η αστυνομία.

Δείτε το σχετικό βίντεο

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr