Η χώρα μας διανύει το τρίτο κύμα της πανδημίας. Τα καταγεγραμμένα κρούσματα παραμένουν υψηλά, αν και σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε μόλις 1.886 νέες λοιμώξεις το τελευταίο 24ωρο, ενώ οι ειδικοί δείχνουν να ανησυχούν σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας, αφού ο υψηλός αριθμός διασωληνωμένων ασκεί μεγάλη πίεση στο σύστημα υγείας. Ωστόσο υπάρχουν και κάποια θετικά νέα, καθώς σύμφωνα με τον Αθανάσιο Εξαδάκτυλο ο δείκτης θετικότητας έχει σταθεροποιηθεί.

Συγκεκριμένα και τις δύο εβδομάδες που πέρασαν, ο δείκτης παρέμεινε γύρω στο 6. Με εξαίρεση τις Δευτέρες όπως και σήμερα, που η θετικότητα είναι ιδιαίτερα αυξημένη λόγω των ελάχιστων τεστ που γίνονται την Κυριακή και τα οποία συνήθως επιδιώκουν άνθρωποι που παρουσιάζουν συμπτώματα.

Κορωνοϊός άνοιξη

Κορωνοϊός

Ο δείκτης θετικότητας είναι στο 11,4 καθώς χθες, έγιναν μόλις 16.332 τεστ, όταν τις καθημερινές γίνονται 50.000 με 60.000.

Μιλώντας στο MEGA και στον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, πρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, ανέφερε ότι η επιτροπή των ειδικών που εισηγείται τα μέτρα στην κυβέρνηση, εξετάζει προσεκτικά τα δεδομένα και προχωρά στις αποφάσεις της. «Θα δούμε τι και πότε και αν θα πρέπει να πράξουμε στη συνέχεια», δήλωσε.

Εξαδάκτυλος: Θα ήταν δυσάρεστο να ξανακλείσουν τα μαγαζιά, αλλά η κατάσταση κρίνεται από τη συμπεριφορά των πολιτών

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου είπε ότι θα ήταν πολύ δυσάρεστο για όλους να ξανακλείσουν τα μαγαζιά, ωστόσο είναι κάτι που θα κριθεί βάση της εικόνας της πανδημίας τις επόμενες ημέρες αλλά και της συμπεριφοράς των πολιτών. Ο κ. Εξαδάκτυλος συνέστησε στους πολίτες να είναι προσεκτικοί και να μην επαναπαύονται: «Πρέπει να υπάρχει προσοχή, να μη θεωρηθεί ότι αφήνουμε το πρόβλημα πίσω μας. Το πρόβλημα είναι εδώ, θα πρέπει να το θυμόμαστε διαρκώς».

Επιπλέον, ο κ. Εξαδάκτυλος μίλησε και για την απόφαση που έλαβε η επιτροπή σχετικά με το «πάγωμα» του λιανεμπορίου σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Αχαΐα. Συγκεκριμένα, τόνισε ότι το σύστημα υγείας στις συγκεκριμένες περιοχές ήταν ιδιαίτερα πιεσμένο, και γι’ αυτό το λόγο η επιτροπή των λοιμωξιολόγων κατέληξε στην συγκεκριμένη απόφαση.

Κορωνοϊός

Εξαδάκτυλος: Επιφυλακτική στάση απέναντι στα self tests

Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου έκανε λόγο και για τα self tests, για τα οποία κρατάει μία επιφυλακτική στάση. «Είναι χρήσιμο εργαλείο αλλά όχι το κλειδί που ξεκλειδώνει την κλειδαριά του προβλήματος. Δε θα λύσει μαγικά το πρόβλημα», ανέφερε χαρακτηριστικά. Τέλος, για τα σχολεία ανέφερε ότι θα ήταν βιαστικό ένα ενδεχόμενο άνοιγμα την ερχόμενη Δευτέρα

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr