Δύσκολη παραμένει η κατάσταση με την πανδημία στην χώρα, καθώς ακόμα και η μικρή μείωση των κρουσμάτων δεν σημαίνει αντίστοιχη μείωση νοσηλευμένων ή ακόμα και θανάτων. Η παράταση του lockdown θεωρείται βέβαιη με τον πρωθυπουργό να ανακοινώνει ότι θα προχωρήσει σε διάγγελμα την επόμενη εβδομάδα. Την ίδια στιγμή κυβερνητικές πηγές μιλάνε για άνοιγμα των σχολείων στις 7 Δεκέμβρη.

Ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος μιλώντας στον εκπομπή LiveNews στο Mega, εξέφρασε την διαφωνία του με αυτήν την πρόταση, ενώ συνέδεσε την πτώση των κρουσμάτων με το κλείσιμο των σκολειών. Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, σημείωσε ακόμα ότι οι αριθμοί δείχνουν «την ανυπαρξία όλων των θεωριών που μας χάιδευαν τα αυτιά και μας έκαναν να χαλαρώνουμε».

Αναφερόμενος στον αριθμό των κρουσμάτων, ο κ. Εξαδάκτυλος επισήμανε ότι «εφόσον συνεχίσουμε αν βλέπουμε τέτοιους αριθμούς τότε θα πούμε ότι μπαίνουμε σε μια φάση σταθεροποίησης η οποία έρχεται για πρώτη φορά 10 ημέρες μετά το κλείσιμο όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων».

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου τόνισε ότι ο μειωμένος αριθμός κρουσμάτων οφείλεται εν μέρει στο κλείσιμο των σχολείων, ενώ αν υπάρξει «άρση των μέτρων πρόωρα, θα έχουμε μια υποτροπή, δε θα είναι καθόλου ευχάριστη».

Το άνοιγμα των σχολείων στις 7 Δεκεμβρίου φαντάζει πρόωρο σύμφωνα με τον κ. Εξαδάκτυλο, ενώ σημείωσε ότι ένας τριψήφιος αριθμός κρουσμάτων θα οδηγήσει στο άνοιγμα των σχολείων σε συνάρτηση φυσικά με άλλους παράγοντες.

Στα όριά της η Θεσσαλονίκη

Σχετικά με την κατάσταση στη Θεσσαλονίκη, ο κ. πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου σημείωσε ότι η πόλη και το σύστημα υγείας «παλεύει στα όρια», κάτι που δυσκολεύει τη νοσηλεία για άλλους ασθενείς, που δε νοσούν από Covid-19.

«Θα πρέπει να καταβληθεί η μέγιστη δυνατή προσπάθεια να σταματήσουμε τη διάδοση του ιού». Όσον αφορά το ενδεχόμενο άνοιγμα του lockdown μετά τα Χριστούγεννα, τόνισε ότι η τήρηση των απλών μέτρων είναι το ζητούμενο, καθώς αυτή θα αποτρέψει αυστηρότερα μέτρα.

Πρώτη σε κρούσματα και σήμερα η Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ από τα 2.135 κρούσματα που εντοπίστηκαν σήμερα, πάνω από τα μισά βρίσκονται σε Αττική και Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα η Θεσσαλονίκη κρατά ακόμα τα θλιβερά πρωτεία με 607 μολύνσεις ενώ ακολουθεί η Αττική με 401.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr