Σε αποκλιμάκωση βρίσκειται ο κορωνοϊός στην Ελλάδα. Μάλιστα ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, τόνισε πως το άνοιγμα δραστηριοτήτων, δεν αντέστρεψε αυτήν την πορεία αποκλιμάκωσης, ενώ πρόσφατα μίλησε και για το άνοιγμα του τουρισμού.

Eξαδάκτυλος κορωνοϊός: Αργή αποκλιμάκωση των κρουσμάτων

«Είμαστε σε αργή αποκλιμάκωση. Αυτή την εβδομάδα έχουμε και το αποτύπωμα του ανοίγματος της εστίασης. Δεν φαίνεται στραβοπάτημα. Τα ανοίγματα δεν αντέστρεψαν την πορεία αποκλιμάκωσης. Όσο συνεχίσουμε να προσέχουμε θα αρθούν κι άλλα μέτρα, όπως η μουσική που μπορεί να επιτραπεί και μέσα στο Ιούνιο». Αυτό σημείωσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος,  μιλώντας στο OPEN.

Όσον αφορά στο άνοιγμα των γυμναστηρίων και των δεξιώσεων ο κ. Εξαδάκτυλος τόνισε ότι υπάρχει πρόβλεψη για τις αρχές του επόμενου μήνα, ενώ για τα φροντιστήρια σημείωσε ότι δεν γίνεται να γίνουν όλα τα βήματα μαζί. «Για να αυξηθεί η κάλυψη των εμβολιασμών στις μεγάλες ηλικιακές ομάδες, το σύστημα πρέπει να γίνει πιο ζεστό. Να αποκτήσει ψυχή το σύστημα» σημείωσε, ενώ αναφορικά με τα self test υπογράμμισε ότι δεν διασφαλίζουν ότι είμαστε αρνητικοί. Πρέπει να το κάνουν και όσοι εμβολιάστηκαν και όσοι νόσησαν. Σχετικά με τους εμβολιασμούς στα νησιά ανέφερε ότι 22.000 ιατρεία είναι στη διάθεση του συστήματος για να βοηθήσουν στους εμβολιασμούς και να γίνουν πιο γρήγορα.

Βασιλακόπουλος: Oνοματοδοτήσαμε μια μετάλλαξη που υπάρχει σε 30 χώρες σε αθηναΐκη μετάλλαξη

Ο πνευμονολόγος – Εντατικολόγος, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, μίλησε για τη νέα μετάλλαξη της «Ελλάδας» και χαρακτήρισε «υπερβολές όσα ακούγονται για μετάλλαξη της Ελλάδας. Oνοματοδοτήσαμε μια μετάλλαξη που υπάρχει σε 30 χώρες σε αθηναΐκη μετάλλαξη. Δεν έχουμε κάτι τέτοιο στην Ελλάδα. Είναι υπερβολές, δεν πρόκειται να επικρατήσει στην Ελλάδα. Είναι προφανές ότι πάμε σε αποκλιμάκωση».

«Για να έχουμε ανοσία πρέπει να κάνουμε το 70% των εμβολιασμών – αλλά όχι των νέων, των μεγάλων ανθρώπων πρέπει που δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη! Αλλιώς θα χάσουμε πολλούς ανθρώπους αυτών των ηλικιών. Θα θρηνήσουμε θύματα κι ας έχουμε ανοσία αγέλης», σημείωσε ενώ ανέφερε ότι όποιος έχει εμβολιαστεί έχει ελάχιστη πιθανότητα να μεταδώσει τον ιό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr