Εύβοια φωτιά: Χρήματα στους λογαριασμούς 181 επιχειρήσεων κατέβαλε το υπουργείο Οικονομικών. Ήταν η δεύτερη πληρωμή που πραγματοποιήθηκε σε επιχειρήσεις από τη φωτιά στην Εύβοια.

Χρήματα στους λογαριασμούς 181 επιχειρήσεων κατέβαλε το υπουργείο Οικονομικών. Ήταν η δεύτερη πληρωμή που πραγματοποιήθηκε σε επιχειρήσεις από τη φωτιά στην Εύβοια. Πιστώνεται στους τραπεζικούς λογαριασμούς ποσό συνολικού ύψους 1.123.680 ευρώ ως επιχορήγηση. Οι επιχειρήσεις – δικαιούχοι θα δουν την πίστωση στους λογαριασμούς που έχουν δηλώσει στο myAADE (myaade.gov.gr) έως το βράδυ, ανάλογα με τις ροές πίστωσης της κάθε τράπεζας.

Πόσα χρήματα έχουν καταβληθεί

Μέχρι σήμερα, έχουν συνολικά διατεθεί 4.590.749,03 ευρώ σε 853 επιχειρήσεις – δικαιούχους που υπέβαλαν τις αιτήσεις τους. Προοπτικά, με την ολοκλήρωση της επεξεργασίας των αιτήσεων και των στοιχείων που υποβάλλονται, θα ακολουθήσουν νέες πληρωμές το επόμενο χρονικό διάστημα.

Η επιχορήγηση καταβάλλεται σύμφωνα με τους όρους της Ανακοίνωσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το «Προσωρινό πλαίσιο» (COVID-19), κατόπιν έγκρισης του καθεστώτος από την Επιτροπή, στην οποία και έχει κοινοποιηθεί. Υπενθυμίζεται ότι, όπως ανακοινώθηκε χθες, η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Οικονομικών, με τη συνεργασία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), προχώρησαν σε τροποποίηση του ειδικού καθεστώτος για τη στήριξη των επιχειρήσεων στους Δήμους Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας και Ιστιαίας – Αιδηψού της Βόρειας Εύβοιας. Με την τροποποίηση αυτή διευρύνονται οι δικαιούχοι και αυξάνεται ο προϋπολογισμός του καθεστώτος σε 11,5 εκατ. ευρώ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr