Έβρος – Μηταράκης: Καλά στην υγεία τους και σε ελληνικό έδαφος εντοπίστηκαν οι 38 μετανάστες σε νησίδα του Έβρου, όπου τις προηγούμενες μέρες η ΕΛΑΣ τους αναζητούσε και είχε οργανώσει επιχείρηση διάσωσης.

Καλά στην υγεία τους και σε ελληνικό έδαφος εντοπίστηκαν οι 38 μετανάστες σε νησίδα του Έβρου, όπου τις προηγούμενες μέρες η ΕΛΑΣ τους αναζητούσε και είχε οργανώσει επιχείρηση διάσωσης.

Για αυτό το γεγονός αναφέρθηκε και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, ο οποίος με μήνυμα του τόνισε ότι οι ελληνικές Αρχές κάνουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες ενώ σχολίασε πως οι αυτοπροσδιοριζόμενοι ως Σύροι μετανάστες είναι σε καλή κατάσταση.

«Η ΕΛ.ΑΣ. εντόπισε τους 38 μετανάστες σε ελληνικό έδαφος, 4 χιλιόμετρα νότια της τουρκικής νησίδας στον Έβρο, καθώς και ένα σκάφος που τους μετέφερε. Αυτοπροσδιορίζονται ως Σύροι, είναι σε πολύ καλή κατάσταση και η έγκυος μεταφέρεται προληπτικά στο νοσοκομείο», έγραψε ο κ. Μηταράκης.

Έβρος: Σε ελληνικό έδαφος και στα 4 χλμ νότια της νησίδας εντοπίστηκαν οι 38 πρόσφυγες

Εντοπίστηκαν στον Έβρο οι 38 μετανάστες, που αναζητούνταν από τις Αρχές της χώρας. Πιο συγκεκριμένα βρέθηκαν στην ελληνική πλευρά του Έβρο και πιο συγκεκριμένα στα τέσσερα χιλιόμετρα νότια της νησίδας που βρίσκεται στην τουρκική χώρα.

Όλοι τους περισυνελέγησαν από τις ελληνικές αρχές και αμέσως τους δόθηκε ιατρική βοήθεια και τους εντόπισαν μετά από συντονισμένη επιχείρηση. Παράλληλα, ξεκινά έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί ο χρόνος αλλά και ο τρόπος που πέρασαν στα ελληνικά σύνορα. Οι μετανάστες είναι όλοι καλά στην υγεία τους και θα μεταφερθούν σε δομές.
evros-sunora-police

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, σύμφωνα με πληροφορίες, παρακολουθούσε από την πρώτη στιγμή τις εξελίξεις και είχε δώσει εντολή προκειμένου να ενταθούν οι έρευνες, ενώ βρισκόταν σε άμεση επαφή με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ.

Υπενθυμίζεται πως τα προηγούμενα 24ωρα είχαν εκδοθεί δύο ανακοινώσεις από το Αρχηγείο στις οποίες γινόταν αναφορά πως η εν λόγω νησίδα στην οποία αρχικά υπήρχαν πληροφορίες ότι βρίσκονταν τα 38 άτομα, ήταν εκτός ελληνικής επικράτειας και έτσι δεν μπορούσαν να προχωρήσουν οι ελληνικές αρχές σε καμία ενέργεια.

ΕΛΑΣ: Εντοπίστηκαν καλά στην υγεία τους 38 μετανάστες

Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης 38 μεταναστών πραγματοποιήθηκε στην περιοχή των Λαβάρων στον Έβρο από την ΕΛΑΣ με τη συνδρομή και άλλων κρατικών υπηρεσιών. Οι μετανάστες εντοπίστηκαν μετά από νεότερες πληροφορίες και εκτεταμένες έρευνες σε νησίδα, 4 χιλιόμετρα νοτίως, από τις συντεταγμένες εκτός της ελληνικής επικράτειας που είχαν δηλωθεί ως αρχική θέση προ ημερών. Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη οι μετανάστες είχαν μαζί τους μία λέμβο.

Η ομάδα των μεταναστών, που κατά δήλωση τους είναι από τη Συρία, αποτελείται από 22 άνδρες, 9 γυναίκες και 7 παιδιά, ενώ μία από τις γυναίκες είναι εγκυμονούσα. Όλοι οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στο φυλάκιο πρώτης υποδοχής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Μετά από νεότερες πληροφορίες και εκτεταμένες έρευνες εντοπίστηκε στην παρέβρια περιοχή των Λαβάρων ομάδα παράτυπων μεταναστών, κατά δήλωσή τους από τη Συρία, αποτελούμενη από 22 άνδρες, 9 γυναίκες και 7 παιδιά, ενώ μία από τις γυναίκες είναι εγκυμονούσα. Επισημαίνεται ότι το συγκεκριμένο σημείο είναι περίπου 4 χιλιόμετρα νοτίως, από τις συντεταγμένες εκτός της ελληνικής επικράτειας, που είχαν δηλωθεί ως αρχική θέση προ ημερών.

Από τη στιγμή του εντοπισμού τους έχουν σπεύσει προς αρωγή τους οι απαραίτητες δυνάμεις της ΕΛΑΣ και όλων των υπόλοιπων κρατικών υπηρεσιών, για την περίθαλψη των μεταναστών, την παροχή τροφής και νερού και τη μεταφορά τους σε χώρο προσωρινής φιλοξενίας».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr