Οι αντιπρόσωποι των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν σήμερα να επιτρέψουν την είσοδο στην ΕΕ στους ταξιδιώτες από τρίτες χώρες οι οποίοι έχουν εμβολιασθεί με τις απαραίτητες δόσεις των εμβολίων κατά της Covid που έχουν εγκριθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο, έγινε γνωστό από ευρωπαϊκές πηγές.

Καθώς πλησιάζει η θερινή τουριστική περίοδος, οι πρεσβευτές των 27 ενέκριναν τη σύσταση αυτή που προτάθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η οποία πάντως δεν έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα.

Με ταχείς ρυθμούς κινούνται οι εμβολιασμοί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς η η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε ότι ήδη το 25% των Ευρωπαίων πολιτών έχουν λάβει τουλάχιστον την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Την ίδια στιγμή, η Κομισιόν έχει πάρει την απόφαση να μην αγοράσει άλλα εμβόλια από την εταιρία AstraZeneca, ενώ εργάζεται πυρετωδώς για την έκδοση του πιστοποιητικού εμβολιασμού που θα επιτρέψει τις μετακινήσεις εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τις τελευταίες εβδομάδες η εμβολιαστική εκστρατεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει επιταχυνθεί, στο οποίο βέβαια βοήθησε οι αυξημένες ποσότητες εμβολίων που έχουν παραλάβει οι χώρες – μέλη.

Πηγή: pagenews.gr