Έτοιμοι για το ενδεχόμενο να καταθέσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρόταση δυσπιστίας εναντίον της κυβέρνησης είναι στο Μέγαρο Μαξίμου.

Έτοιμοι για το ενδεχόμενο να καταθέσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρόταση δυσπιστίας εναντίον της κυβέρνησης είναι στο Μέγαρο Μαξίμου. “Καλοδεχούμενη…”, είναι αυτό που επισημαίνουν κυβερνητικά στελέχη, επισημαίνοντας ότι εάν ο κ. Τσίπρας πραγματοποιήσει, τελικά, το συγκεκριμένο βήμα, τότε αυτό θα είναι μίας πρώτης τάξης ευκαιρία, προκειμένου να συζητηθούν στην Ολομέλεια της Βουλής τα πάντα. Ολόκληρη η πολιτική ατζέντα.

“Μακάρι να το κάνει. Για να δώσει τη δυνατότητα να γίνει σύγκριση της τετραετίας του Κυριάκου Μητσοτάκη με την τετραετία του Αλέξη Τσίπρα σε όλα τα επίπεδα… Και για να δουν ότι η κοινοβουλευτική πλειοψηφία είναι συμπαγής…Είναι ευκαιρία να εμφανιστεί ο εξαφανισμένος Τσίπρας και να μας πει για τις σακούλες με τα μαύρα χρήματα που πήγαιναν στον ΣΥΡΙΖΑ και για τα ποσοστά που μοίραζε στα κανάλια στο όνομα της Ελευθεροτυπίας και της διαφάνειας…”, είναι το μήνυμα που εκπέμπεται σύμφωνα με το capital.gr.

Γεραπετρίτης: «Ευγνωμονούμε τον κ. Τσίπρα αν καταθέσει πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης» 

Ο υπουργός Επικρατείας υποστήριξε ότι στην περίπτωση που κατατεθεί πρόταση μομφής σήμερα στη Βουλή, κατά τη διάρκεια συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας, αυτή είναι «καλοδεχούμενη» και θα τον «ευγνωμονούμε» καθώς όπως είπε θα δοθεί ευκαιρία να «συζητήσουμε για τις δύο κυβερνητικές θητείες».

Οσον αφορά το «καυτό» ζήτημα των παρακολουθήσεων ο κ. Γεραπετρίτης εξέφρασε την απορία «πως είναι δυνατόν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να γνώριζε τα πρόσωπα που φέρονται να παρακολουθούνται τα οποία μόλις χθες η ΑΔΑΕ ενημέρωσε τον πρωθυπουργό». Υποστήριξε μάλιστα ότι η κυβέρνηση δεν είχε καμία ενημέρωση και καμία έκθεση της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών δεν είχε φτάσει στον κ. Μητσοτάκη.

Στην ερώτηση αν η ΕΥΠ προχωρούσε σε αποφάσεις που υπερέβαιναν τις αρμοδιότητές της, ο κ. Γεραπετρίτης είπε πως «εάν συνέβαινε αυτό είναι καταδικαστέο», προσθέτοντας ότι όταν ο πρωθυπουργός πληροφορήθηκε την άρση απορρήτου του κ. Ανδρουλάκη, υπήρξε ανάληψη πολιτικής ευθύνης και νέο πλαίσιο που εκλήθη να θεραπεύσει τις συστημικές παθογένειες της ΕΥΠ».

Ο υπουργός Επικρατείας τόνισε πως τα «ζητήματα εθνικής ασφαλείας δεν πρέπει να να είναι βορρά στο πολιτικό παιχνίδι», στρέφοντας τα «πυρά» του προς τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ στον οποίο καταλόγισε ευθύνες για πώς είναι δυνατόν να ενημερωθεί πρώτα ο κ. Τσίπρας και μετά ο κ. Μητσοτάκης.

«Η ΑΔΑΕ δεν είναι δικαστήριο. Η νομοθεσία προβλέπει για θέματα εθνικής ασφάλειας την ενημέρωση της πολιτικής ηγεσίας και των αρχηγών κομμάτων. Για πρώτη φορά ο κ. Ράμμος επέλεξε να αλλάξει την ερμηνεία της νομοθεσίας και να ενημερώσει πρώτα τον κ. Τσίπρα»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr