Σε ομιλία του προς εξαγωγείς της χώρας του, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Σε ομιλία του προς εξαγωγείς της χώρας του, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε ότι «μας αγαπούν από την Αφρική μέχρι και την Ευρώπη, από τη Λατινική Αμερική μέχρι και την Ασία. Μετά την εκλογική μας νίκη ξεχείλισε  η αγάπη στους δρόμους όλου του πλανήτη».

Όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο Μανώλης Κωστίδης, ο Ερντογάν ανέφερε: «Τα βήματα τα οποία έχει κάνει η Τουρκία τα τελευταία 21 χρόνια στην εξωτερική πολιτικη έχουν πολλαπλασιάσει και τις εξαγωγές. Για παράδειγμα, οι πρεσβείες μας στην Αφρική αυξήθηκαν απο 12 σε 44, και οι εμπορικές μας συναλλαγές αυξήθηκαν από 4,3 δισ. δολάρια σε 40 δισ. δολάρια. Σε Λατινική Αμερική ο αριθμός των πρεσβειών μας αυξήθηκε απο 6 σε 18 και οι εμπορικές συναλλαγές αυξήθηάν απο 800 εκατομμύρια δολάρια σε 17.4 δισ δολάρια.

Μετά την εκλογική νίκη, η αγάπη που ξεχείλισε στους δρόμους απο την  απο την Αφρική μέχρι και την Ασία, απο την Λατινική Αμερική μέχρι και την Ευρώπη δειχνει την αγάπη όχι μόνο στο πρόσωπο μας αλλά και στην χώρα μας».

Νέο τεστ για «Kizil Elma»

Ενώ ο Ερντογάν έχει δηλώσει ότι θα συζητήσει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη το θέμα των εξοπλισμών, στην Τουρκία έγινε νέο τεστ για το μη επανδρωμένο μαχητικό «Kizil Elma». Το 2024 θα ξεκινήσει η μαζική παραγωγή, το 2025 θα γίνει το πρώτο τεστ στο αεροπλανοφόρο Anadolu.

Μεταναστευτικό 

Το μεταναστευτικό στο επίκετρο της συζήτησης Τούρκων αναλυτών, οι οποίοι -όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο Μανώλης Κωστίδης- σχολιάζουν ότι «η Ελλάδα στο Αιγαίο και το τείχος στον Έβρο έλαβε σοβαρά μέτρα για το προσφυγικό».

Επίση, διερωτώνται αν «η Ελλάδα είναι το σύνορο της Ευρώπης ή η Τουρκία;».

Ο στρατιωτικός αναλυτής Αμντουλάχ Αγάρ ανέφερε: «Η Ελλάδα χτίζει τείχος στα σύνορα μας. Επίσης έχει πάρει σοβαρά μέτρα για να εμποδίσει τις διελεύσεις προς τα νησιά, κι αυτό το έκανε και με κονδύλια της Ε.Ε. Για εμάς υπάρχει ένα πρόβλημα.

Δυτικά έχουμε ένα τεράστιο τείχος. Κι εμείς αναγκαστήκαμε να χτισουμε τείχος στα νότιοδυτικά σύνορα μας.Το ερώτημα είναι το εξής, τα σύνορα της Δύσης είναι στο σημείο που χτίσαμε το τείχος μας, ή μήπως είναι τα σύνορα της Ελλάδας; Aυτό είναι σημαντικός καθώς η Δύση μας βλέπει ως αποθήκη μεταναστών και προσφύγων».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr