Ερντογάν κατά Μισέλ: Ο τούρκος Πρόεδρος εξαπέλυσε επίθεση κατά του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για όσα είπε στην Κύπρο.

Μύδρους εξαπέλυσε ο Ταγίπ Ερντογάν κατά του Σαρλ Μισέλ σχετικά με τα όσα ανέφερε  για το θέμα της Κύπρου. Να θυμίσουμε πολλές αντιδράσεις έχουν εγερθεί από την πρόθεση του Ερντογάν να συνεχίσει το έργο της Διώρυγας της Κωνσταντινούπολης.

Την αποφασιστικότητα για συνέχιση των ερευνών για φυσικό αέριο στην Ανατολική Μεσόγειο και γύρω από την Κύπρο εξέφρασε την Παρασκευή από τον Σαγγάριο ο Τούρκος πρόεδρος.

«δεν έχουν μάθει ακόμη με ποιον έχουν να κάνουν»

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε απαξιωτικά και για τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, για την προτροπή του τελευταίου στον Τούρκο ηγέτη να μην προβεί σε μηνύματα που θα προκαλέσουν στην Κύπρο στις 20 Ιουλίου, λέγοντας ότι «δεν έχουν μάθει ακόμη με ποιον έχουν να κάνουν».

«Τί μας λένε; Τί δουλειά έχετε στη Συρία, τη Λιβύη, το Καραμπάχ, την ανατολική Μεσόγειο. Όσοι το λένε αυτό είτε δεν ενημερώνονται τί γίνεται στον κόσμο, είτε τραβούν την ξιφολόγχη του εχθρού. Είμαστε εδώ και θα συνεχίσουμε να είμαστε» είπε αρχικά ο Τούρκος πρόεδρος.

«Καλύτερα μη δώσεις σκληρά μηνύματα από εκεί»

Και συνέχισε: «Εάν θέλει ο Θεός, θα είμαι στη Βόρεια Κύπρο στις 20 Ιουλίου. Θα είμαστε εκεί με μια μεγάλη αντιπροσωπεία. Μιλάμε με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και μου λέει, ‘Άκουσα ότι θα πας στην Κύπρο. Καλύτερα μη δώσεις σκληρά μηνύματα από εκεί…’. Κι εγώ του είπα, «αν με ενημερώσετε πώς να στέλνω μηνύματα, τότε θα τα διαβάσω εκεί». Δεν έχουν καταλάβει ακόμα ποιος είναι ποιος. Είμαι παιδί αυτού του έθνους. Εσύ πότε έμαθες ότι ο Ερντογάν μιλάει κατόπιν οδηγιών…

Ό,τι δικαίωμα έχουμε, εμείς θα το αρπάξουμε και θα το διεκδικήσουμε. Θα συνεχίσουμε τις έρευνες πετρελαίου στην ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο. Έρχονται συνεχώς σήματα για ενδείξεις φυσικού αερίου, τώρα ελπίζουμε και ο στόχος μας είναι να εξάγουμε και φυσικό αέριο από εκεί. Όταν βγάλω και φυσικό αέριο, το έθνος μου θα είναι πολύ πιο ήρεμο».

«Να πληρώσεις εσύ τη διώρυγα»

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά στο θέμα με τη διώρυγα, η Ακσενέρ, μίλησε για «επαίσχυντη συνεργασία» και κάλεσε τον Ερντογάν να επιλέξει πλευρά.

«Είστε με το έθνος σας ή με τη συμμορία των πέντε; Είστε ο πρόεδρος αυτής της χώρας ή ο δικηγόρος ξένων εταιρειών; Αποφασίστε εάν θα είστε ο εκπρόσωπος του έθνους ή ο εκπρόσωπος των λόμπι; Είναι προφανές ότι προδίδεις αυτό το ιερό έθνος, το οποίο σου έδωσε όλα τα αξιώματα, λέγοντας με γλώσσα αποικιοκράτη ασυναρντησίες. Το καθήκον σας δεν είναι να είστε δίπλα σε όσους θα προσπαθήσουν να πάρουν ό,τι ανήκει σε αυτό το έθνος, αλλά να διεκδικείτε τα δικαιώματα και τους νόμους αυτού του έθνους. Βάλε το μυαλό μέσα στο κεφάλι σου, έλα στα συγκαλά σου!», είπε μεταξύ άλλων, όπως μεταδίδει το sigmalive.

Στο διεθνές δίκαιο, υπάρχει μια έννοια που ονομάζεται ‘απεχθές χρέος’. Αυτή η έννοια χρησιμοποιείται για ηγέτες που δανείζονται ξένα λεφτά και τα ξοδεύουν για δικό τους όφελος, αντί να τα ξοδεύουν προς όφελος του έθνους τους. Όταν αυτοί οι ηγέτες εκπέσουν, αυτό το χρέος αποτελεί προσωπική δαπάνη του ηγέτη κι όχι των πολιτών της χώρας. Πρέπει να εισπραχθεί από το άτομο αυτό. Αυτό ορίζει το διεθνές δίκαιο.

Εάν κάποιος πρέπει να πάρει με το έτσι θέλω τα χρήματά του, λυπάμαι, το ποσό αυτό θα το πάρει από εσένα. Καλύτερα να αρχίσεις να βάζεις στην άκρη χρήματα από τώρα», δήλωσε η Ακσενέρ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr