Πρώτη μέρα λειτουργίας σήμερα των εποχικών καταστημάτων στην Θεσσαλονίκη με τους καταναλωτές να σπεύδουν για τις χριστουγεννιάτικες αγορές τους. Τα συγκεκριμένα καταστήματα είναι τα πρώτα που ανοίγουν μετά από πέντε βδομάδες locdown, με τους πελάτες να θέλουν να προμηθευτούν είδη στολισμού για τις γιορτινές μέρες. Δεν έλειψε η ταλαιπωρία, καθώς λόγω των περιοριστικών μέτρων σχηματίστηκαν ουρές.

Η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη

Σε κατάστημα με χριστουγεννιάτικα είδη, επί της οδού Βασ. Όλγας, ο Πάνος Ψωμαδάκης βρισκόταν διαρκώς στην πόρτα προκειμένου να ελέγχει πόσοι ήταν εντός του μαγαζιού για να μην υπάρξει καμία παράβαση και να υπάρχει σειρά προτεραιότητας για τις αγορές.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, πελάτες τηλεφωνούσαν όλο το προηγούμενο διάστημα προκειμένου να μάθουν πότε θα ανοίξουν τα καταστήματα για να μπορέσουν να προμηθευτούν τα απαραίτητα στολίδια αλλά και κυρίως φωτάκια, εκεί που υπήρξαν απώλειες από τις περσινές γιορτές.

«Περιμένουμε τον κόσμο να τον εξυπηρετήσουμε. Διάθεση υπάρχει όμως δυστυχώς δεν μπορούν να μπουν όλοι μαζί στο κατάστημα λόγω των μέτρων που ισχύουν για τον κορονοϊό, με αποτέλεσμα να περιμένουν αναγκαστικά οι πελάτες μας σε ουρά», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Ψωμαδάκη, ο κόσμος είχε μεγάλη ανάγκη να στολίσει για να αλλάξει η ψυχολογία του ενώ, όπως είπε, για τους ίδιους τους επιχειρηματίες των εποχικών ειδών η γενική κατάσταση είναι «καταστροφική», καθώς πριν από τα Χριστούγεννα είχαν προηγηθεί δύο χαμένες γι αυτούς σεζόν, της Αποκριάς και του Πάσχα, όπου ακυρώθηκαν όλες οι εκδηλώσεις και οι εορτασμοί.

Σημειώνεται πως φέτος στα καταστήματα χριστουγεννιάτικων ειδών υπάρχουν και «νέα είδη», καθώς αυτό επιτάσσει ο κοροναϊός και δεν είναι άλλα από μάσκες με χριστουγεννιάτικα τυπώματα, για μικρούς και μεγάλους.

Κι ενώ στα καταστήματα που βρίσκονται περιφερειακά παρατηρήθηκαν ουρές, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα σε κατάστημα χριστουγεννιάτικων ειδών που λειτουργεί εδώ και χρόνια στη συμβολή των οδών Βενιζέλου με Βασ. Ηρακλείου, η κίνηση ήταν περιορισμένη, με τον ιδιοκτήτη να αισιοδοξεί πως με το άνοιγμα και άλλων καταστημάτων του λιανικού εμπορίου θα πυκνώσει ο κόσμος.

 

Οι κανόνες λειτουργίας των εποχικών καταστημάτων είναι προσαρμοσμένοι στα μέτρα που έχουν θεσπιστεί από την Πολιτεία για την αποφυγή της διασποράς του κοροναϊού.

Για τη μετάβασή τους, οι πολίτες στα μαγαζιά με χριστουγεννιάτικα είδη θα πρέπει να αποστέλλουν sms στο 13033 με την επιλογή 2 ή να φέρουν αντίστοιχο συμπληρωμένο έντυπο βεβαίωσης μετακίνησης.

Τα εποχικά καταστήματα, σύμφωνα με το ωράριο λειτουργίας, θα είναι ανοιχτά από τις 7 το πρωί έως τις 8:30 το βράδυ, με τη χρήση μάσκας να είναι υποχρεωτική για όλους, υπαλλήλους και πελάτες, ενώ η αναλογία των ατόμων εντός του καταστήματος είναι 4 άτομα στα 100 τ.μ. και επιπλέον ένα άτομο ανά 15 τ.μ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr