Ορισμένες κατηγορίες πολιτών θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση

Ορισμένες κατηγορίες πολιτών θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση για να λάβουν την επιταγή ακρίβειας, ύψους 250 ευρώ και κάποιες άλλες όχι. Παράλληλα, νέους δικαιούχους για την επιταγή ακρίβειας  σε ευάλωτα νοικοκυριά, άνεργους του ΟΑΕΔ και συνταξιούχους φέρνουν οι αλλαγές στα κριτήρια την ώρα που η πληρωμή αναμένεται νωρίτερα στις αρχές Δεκεμβρίου.

Σε περισσότερους δικαιούχους πρόκειται να δοθεί φέτος η επιταγή ακρίβειας καθώς αυξήθηκαν τα εισοδηματικά όρια σύμφωνα με τα οποία θα υπολογιστεί το επίδομα. Ειδικότερα, η επιταγή ακρίβειας που αναμένεται να πληρωθεί στις αρχές Δεκεμβρίου θα πιστωθεί με βάση και τα εισοδήματα από άλλες πηγές.

Ποιοι χρειάζεται να κάνουν αίτηση

Αίτηση δεν χρειάζεται να υποβάλουν:

  • Α. Οι χαμηλοσυνταξιούχοι

Δεν χρειάζεται να υποβάλουν αίτηση για τη χορήγηση της επιταγής ακρίβειας οι χαμηλοσυνταξιούχο. Υπενθυμίζεται ότι η επιταγή ακρίβειας αφορά σε όσους έχουν μηνιαίο εισόδημα 800 ευρώ ή αλλιώς το ατομικό τους φορολογητέο εισόδημα φτάνει σε ετήσια βάση έως τα 9.600 ευρώ. Επίσης το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα πρέπει να είναι έως 16.800 ευρώ και η ακίνητη περιουσία έως 300.000 ευρώ.

  • Β. Οι ανασφάλιστοι υπερήλικες του ΟΠΕΚΑ

Δεν χρειάζεται να υποβάλουν αίτηση για την χορήγηση της επιταγής ακρίβειας και οι ανασφάλιστοι υπερήλικες του ΟΠΕΚΑ. Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη κατηγορία λαμβάνει επίδομα ύψους 260 ευρώ και η επιταγή αφορά σε 35.000 άτομα.

  • Γ. Άτομα με αναπηρία

Αυτό αφορά και στα άτομα με αναπηρία τα οποία παίρνουν το επίδομα από τον ΟΠΕΚΑ.

  • Δ. Μακροχρόνια άνεργοι 12 έως 24 μηνών

Ποιοι πρέπει να κάνουν αίτηση 

Ωστόσο αίτηση για την επιταγή θα πρέπει να υποβάλουν:

  • Α. Οι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.
  • Β. Οι δικαιούχοι επιδόματος παιδιού.

Πηγή: pagenews.gr