Συνεχίζονται οι επισκέψεις κλιμακίων της Νέας Δημοκρατίας, σε ολόκληρη τη χώρα, με βασικό στόχο την προβολή του κυβερνητικού έργου σε τοπικό επίπεδο.

Συνεχίζονται οι επισκέψεις κλιμακίων της Νέας Δημοκρατίας, σε ολόκληρη τη χώρα, με βασικό στόχο την προβολή του κυβερνητικού έργου σε τοπικό επίπεδο.

Επόμενη στάση, ήταν ο νομός Αιτωλοακαρνανίας. Σε αυτή την επίσκεψη ο επικεφαλής του κλιμακίου, Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ.Νίκος Παπαθανάσης, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης κ.Γιώργος Κώτσηρας, ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ.Λεωνίδας Χριστόπουλος, συνοδευόμενοι από τους Βουλευτές του νομού κ.κ. Κωνσταντίνο Καραγκούνη, Μάριο Σαλμά, Σπήλιο Λιβανό και τους Βουλευτές κ.κ. Γιώργο Αμανατίδη, Γιάννη Ανδριανό και Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου, επισκέφθηκαν έργα, συναντήθηκαν με εκπροσώπους και φορείς των τοπικών αρχών και αναφέρθηκαν στο κυβερνητικό έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ.Νίκος Παπαθανάσης συνοδευόμενος από το κυβερνητικό κλιμάκιο αλλά και από κομματικά στελέχη της περιοχής, επισκέφθηκε το Δημαρχείο της Ιεράς Πόλης του Μεσολογγίου, ξεναγήθηκε στο Λαογραφικό Μουσείο, είδε από κοντά την εξέλιξη των έργων ανάπλασης του δρόμου από Μεσολόγγι προς Τουρλίδα αλλά και του πάρκου Αγρινίου, και πραγματοποίησε διαδοχικές επισκέψεις, στο Δημαρχείο Αγρινίου, στο Αρχαίο Θέατρο Στράτου, στο Δικαστικό Μέγαρο Αγρινίου και στο Ψηφιακό Μουσείο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Αναφερόμενος στην επίσκεψη ο ίδιος δήλωσε: «Στο πλαίσιο των επισκέψεων κλιμακίων της Νέας Δημοκρατίας σε ολόκληρη την Ελλάδα, πραγματοποιήσαμε σήμερα ιδιαιτέρως γόνιμες συναντήσεις και επισκέψεις στον Νομό Αιτωλοακαρνανίας. Συναντήθηκα με τους Δημάρχους της Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου και Αγρινίου με τους οποίους συζητήσαμε για θέματα που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες και επισκέφθηκα χώρους που προχωρά η ανάπλασή τους και θα δώσουν πνοή ανανέωσης στην περιοχή. Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για τα υπό εξέλιξη έργα υποδομής στον Νομό καθώς και για τα εργαλεία με τα οποία εξασφαλίσαμε αυξημένες ενισχύσεις για τις Περιφέρειες και θα στηρίξουν δυναμικά την επιχειρηματικότητα το αμέσως επόμενο διάστημα όπως ο νέος Αναπτυξιακός Νόμος, οι πόροι του ΕΣΠΑ 2021-2027 και του Ταμείου Ανάκαμψης καθώς και τα εγγυοδοτικά εργαλεία της Αναπτυξιακής Τράπεζας. Η Αιτωλοακαρνανία έχει σημαντική προοπτική ανάπτυξης ».

Παράλληλα ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης κ. Γιώργος Κώτσηρας, αφού έφτασε στη Ναύπακτο, συνομίλησε με πολίτες αλλά και κομματικά στελέχη κατά τη διάρκεια βόλτας που έκανε στο κέντρο της Ναυπάκτου, επισκέφθηκε το Δημαρχείο Θέρμου και κατέληξε με το υπόλοιπο κλιμάκιο στο Δικαστικό Μέγαρο Αγρινίου και στο Ψηφιακό Μουσείο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Μετά το πέρας των συναντήσεων, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης, κ. Γιώργος Κώτσηρας, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η σημερινή επίσκεψη στο νομό Αιτωλοακαρνανίας, όπου είχα τη χαρά να παρευρεθώ στη Ναύπακτο, το Θέρμο και το Αγρίνιο, έρχεται ως συνέχεια της εποικοδομητικής συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα στην Κυβέρνηση και τους τοπικούς φορείς. Πληροφορηθήκαμε για τα έργα μείζονος σπουδαιότητας και είχαμε την ευκαιρία να ενημερώσουμε για τις πρωτοβουλίες και τις προτεραιότητες της Κυβέρνησης. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης ενισχύει, μεταξύ άλλων, τη χρηματοδότηση των δικαστικών μεγάρων της περιοχής, ώστε συνεχώς να βελτιώνονται οι συνθήκες απονομής της Δικαιοσύνης. Συνεχίζουμε όλοι μαζί. Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη προσπαθεί διαρκώς να βρίσκεται δίπλα σε κάθε πολίτη».

Ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Λεωνίδας Χριστόπουλος, επισκέφθηκε το λιμάνι Πλατύγιαλου, πραγματοποίησε βόλτα στο κέντρο του Αστακού Αιτωλοακαρνανίας όπου και συνομίλησε με κατοίκους της περιοχής, επισκέφθηκε τη Βόνιτσα, είδε τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στο δρόμο σύνδεσης Ακτίου – Βονίτσης με τη Λευκάδα, επισκέφθηκε το λιμάνι Βόνιτσας όπου και υπεγράφη σχέδιο ανάπλασης, έκανε βόλτα στην περιοχή κατά τη διάρκεια της οποίας συνομίλησε με πολίτες και επισκέφθηκε το Δημαρχείο Αμφιλοχίας. Ο ίδιος δήλωσε: «Στο πλαίσιο της επίσκεψης στους Δήμους Ξηρόμερου, Ακτίου – Βόνιτσας και Αμφιλοχίας του Νόμου Αιτωλοακαρνανιας αναδείχθηκαν ζητήματα που αφορούν την αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής αλλά και την διαχείριση προβλημάτων της καθημερινότητας των πολιτών. Συζητήσαμε με εκπροσώπους φορέων, δημοτικές αρχές και πολίτες για μεγάλα έργα υποδομών που βρίσκονται σε εξέλιξη και την συνεισφορά τους στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας αλλά και για έξυπνες εφαρμογές πόλεων που μπορούν να προσφέρουν βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων των συγκεκριμένων περιοχών. Επισημάνθηκε η ανάγκη για καταγραφή και προτυποποίηση των διαδικασιών του Ελληνικού Δημοσίου, κάτι που ήδη συμβαίνει μέσω του Εθνικού Μητρώου Διαδικασιών «Μίτος», και ειδικότερα στις διαδικασίες που αφορούν σε δημόσιες συμβάσεις και στην αλληλεπίδραση των πολιτών με τις δημόσιες και δημοτικές υπηρεσίες. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην ανάγκη για υλοποίηση δράσεων ανάπτυξης ψηφιακών δεξιοτήτων όπου ενημέρωσα για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Ψηφιακός Μετασχηματισμός 2021-2027” του νέου ΕΣΠΑ που εγκρίθηκε σήμερα από την ΕΕ και ειδικότερα για τα 113 εκατομμύρια που θα διατεθούν σε δράσεις αναβάθμισης των ψηφιακών δεξιοτήτων για εργαζόμενους του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, μέσω της Εθνικής Συμμαχίας για τις Ψηφιακές Δεξιότητες και την Απασχόληση»

Αξίζει να σημειωθεί ότι, παράλληλα, η Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της ΝΔ, κ.Μαρία Νάτσιου, επισκέφθηκε την πόλη του Αγρινίου όπου και έγινε δεκτή από τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας, Κωνσταντίνο Καλαντζή. Ο Αντιδήμαρχος συνόδευσε τη Γραμματέα σε κοινωνικές δομές του Δήμου Αγρινίου, οι οποίες στοχευμένα στηρίζουν όσους ανήκουν σε σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Η πρώτη επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στη δομή σίτισης, στη συνέχεια επισκέφθηκαν το Παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας Αγρινίου και ολοκλήρωσαν τις διαδοχικές επισκέψεις στη Δομή Αστέγων, που λειτουργεί ως Ανοικτό Κέντρο Ημέρας και Υπνωτήριο, αναδεικνύοντας και τις πολιτικές επανένταξης που προωθεί η κυβέρνηση και αποτυπώνεται τόσο στην Εθνική Στρατηγική για την Κοινωνική Ένταξη και τη Μείωση της Φτώχειας όσο και στο Πρόγραμμα «Στέγαση και Εργασία»,
Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή των μελών του κλιμακίου στη συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της περιοχής και κατέληξε στην ανοιχτή Νομαρχιακή Συνέλευση της ΔΕΕΠ Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό το συντονισμό του Προέδρου της κ. Γεώργιου Παρμάκη και με την παρουσία στελεχών από όλο τον νομό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr