Επιμένει η κυβερνώσα παράταξη στην χθεσινοβραδινή πρόταση του πρωθυπουργού και προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για κοστολόγηση των κυβερνητικών προγραμμάτων, που έχουν θέσει υπ’ όψη του ελληνικού λαού τα πολιτικά κόμματα.

Επιμένει η κυβερνώσα παράταξη στην χθεσινοβραδινή πρόταση του πρωθυπουργού και προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για κοστολόγηση των κυβερνητικών προγραμμάτων, που έχουν θέσει υπ’ όψη του ελληνικού λαού τα πολιτικά κόμματα.

Συγκεκριμένα, πρόσκληση στα κόμματα να αποστείλουν τα οικονομικά τους προγράμματα προς κοστολόγηση απευθύνει προ ολίγου με δήλωσή του ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Άκης Σκέρτσος.

Υπενθυμίζεται ότι την πρόταση διατύπωσε στο χθεσινό debate ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ωστόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος την προχωρά ένα βήμα παραπάνω, κάνοντας λόγο για νομοθετική ρύθμιση στην επόμενη κοινοβουλευτική περίοδο, που θα υποχρεώνει τα κόμματα να κοστολογούν τα προγράμματά τους στο Ελληνικό Δημοσιονομικό Συμβούλιο πριν την ανακοίνωσή τους.

Πιο αναλυτικά,  η δήλωση του κ. Άκη Σκέρτσου έχει ως εξής:

Τα οικονομικά προγράμματα των κομμάτων πρέπει να είναι αξιόπιστα και υλοποιήσιμα. Γι’ αυτό το λόγο προσκαλούμε και προκαλούμε να συμφωνήσουμε σε δυο πράγματα:

1) να στείλουμε άμεσα όλα τα κόμματα, τα οικονομικά μας προγράμματα προς κοστολόγηση σε έναν από τους ακόλουθους τρεις φορείς, το ΓΛΚ, το Ελληνικό Δημοσιονομικό Συμβούλιο ή την Τράπεζα της Ελλάδος. Εμείς έχουμε ήδη κοστολογήσει το δικό μας οικονομικό πρόγραμμα στα 9 δις ευρώ, σωρευτικά στην τετραετία, με στοιχεία του ΓΛΚ υπό τη Γενική Γραμματεία Δημοσιονομικής Πολιτικής.

2) να υπερψηφίσουμε στην επόμενη κοινοβουλευτική περίοδο νομοθετική ρύθμιση που θα υποχρεώνει τα κόμματα να υποβάλλουν προς κοστολόγηση τα οικονομικά τους προγράμματα στο Ελληνικό Δημοσιονομικό Συμβούλιο πριν τα ανακοινώσουν επίσημα.
Θα ανταποκριθούν;

Επισημαίνεται ότι, στην τηλεμαχία μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε: «Να κάνω μια πρόταση σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς. Κατά πάσα πιθανότητα θα οδηγηθούμε σε δεύτερες εκλογές. Όλοι να καταθέσουμε τα προγράμματά μας, είτε στο Γενικό Λογιστήριο είτε στην Τράπεζα της Ελλάδας, τρεις μέρες το πολύ χρειάζεται για να αξιολογηθούν, για να μην υπάρχει αμφιβολία πόσο κοστίζει το κάθε πρόγραμμα. Εκατόν πενήντα (150) ευρώ δώσαμε και στο freedom pass. Οι νέοι ενδιαφέρονται για καλή εκπαίδευση και καλές δουλειές και γι’ αυτό θα μας κρίνουν την επόμενη ημέρα, όχι για τα 150 ευρώ».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr