Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Σε διάστημα περίπου ενός μήνα από σήμερα αναμένεται να γνωστοποιηθούν οι λεπτομέρειες του νέου προγράμματος για την επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών.

Σε διάστημα περίπου ενός μήνα από σήμερα αναμένεται να γνωστοποιηθούν οι λεπτομέρειες του νέου προγράμματος για την επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών. Ετοιμάζεται ο οδηγός του προγράμματος, ούτως ώστε οι επιδοτήσεις να ξεκινήσουν μέσα στο πρώτο εξάμηνο του έτους.Οι επιδοτήσεις προβλέπεται να χορηγηθούν με κριτήρια ιεράρχησης και κλιμακούμενη επιδότηση, ενώ είναι πιθανόν να τεθούν και εισοδηματικά κριτήρια για την επιλογή των δικαιούχων.

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών : Ποιες συσκευές αφορά

Όλοι οι Έλληνες θα είναι δικαιούχοι αλλά με προτεραιοποίηση και κάποιοι θα λάβουν την επιδότηση πρώτοι και κάποιοι αργότερα και θα συνδεθεί με την απόσυρση των παλαιών συσκευών.«Οι δικαιούχοι θα είναι όλοι οι Έλληνες», σημείωσε ο κ. Σκρέκας και αποκάλυψε πως η εξειδίκευση του προγράμματος θα γίνει το επόμενο διάστημα. «Θέλουμε το πρόγραμμα να ξεκινήσει το πρώτο εξάμηνο με το άνοιγμα της πλατφόρμας», είπε και τόνισε πως θα είναι ένα πρόγραμμα στα πρότυπα του εξοικονομώ.

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών 2022: Ποιες συσκευές αφορά

«Θα υπάρξει συγκεκριμένος οδηγός όπου θα μπορέσουν οι οικογένειες αν εμπίπτουν στην κατηγορία στην οποία θέλουν τελικά να ενταχθούν. Τα ψυγεία επίσης είναι συσκευές που δουλεύουν όλη την ημέρα. Ένα παλιό ψυγείο μπορεί να καταναλώνει πολύ ενέργεια και πάλι να μην παρέχει την ψύξη που χρειάζονται τα προϊόντα», εξήγησε.

Για τις ενεργοβόρες συσκευές που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα και θα μπορούν να αποσυρθούν και να αντικατασταθούν μέσω της επιδότησης, σύμφωνα με πληροφορίες θα περιλαμβάνονται τα κλιματιστικά, τα ψυγεία και οι ψυγειοκαταψύκτες, πιθανόν και τα πλυντήρια. Στόχος είναι μέσα από την αντικατάσταση παλαιών ενεργοβόρων συσκευών με καινούριες, να μειωθεί το κόστος ρεύματος για τα νοικοκυριά και να υπάρξει ταυτόχρονα σημαντικό περιβαλλοντικό όφελος από την εξοικονόμηση ενέργειας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr