Μία τελευταία ευκαιρία δίνεται ακόμα, σε εκατοντάδες δικαιούχους να εισπράξουν επίδομα που ξεκινά από 105 ευρώ και φτάνει έως και 210 ευρώ ανάλογα με τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις που θέτει η οικονομική ενίσχυση.

Μία τελευταία ευκαιρία δίνεται ακόμα, σε εκατοντάδες δικαιούχους να εισπράξουν επίδομα που ξεκινά από 105 ευρώ και φτάνει έως και 210 ευρώ ανάλογα με τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις που θέτει η οικονομική ενίσχυση. Συγκεκριμένα ο ΟΠΕΚΑ, δίνει μια δεύτερη και τελευταία ευκαιρία σε όσους δεν πρόλαβαν να εισπράξουν την μιάμιση δόση στο επίδομα παιδιού Α21.

Σύμφωνα με νέα ανακοίνωση του Οργανισμού όσοι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού δεν πληρώθηκαν το επίδομα, γιατί δεν είχαν κάνει έγκαιρα την αίτηση Α21, έχουν τώρα  μια δεύτερη ευκαιρία για να πάνε στα ATM.

Πιο συγκεκριμένα, η ηλεκτρονική πλατφόρμα «επίδομα παιδιού – Α21» είναι ανοιχτή προκειμένου οι πολίτες να υποβάλλουν την αίτηση τους για το έτος 2022.

Τα ποσά της επιδότησης

Το ποσό της ενίσχυσης ανέρχεται σε 105 ή 63 ή 42 ευρώ για κάθε παιδί για το πρώτο και δεύτερο παιδί, ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος, και σε 210 ή 126 ή 84 από το τρίτο και για κάθε επόμενο παιδί.

Προθεσμία

Η πλατφόρμα θα κλείσει οριστικά για την υποβολή αιτήσεων στις 15 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 23.59.

Όπως διευκρινίζει ο ΟΠΕΚΑ, η πλατφόρμα είναι διαθέσιμη για τους δικαιούχους του επιδόματος που δεν έχουν ακόμη υποβάλλει αίτηση Α21 για το έτος 2022 και για όσους πολίτες ξεκίνησαν την δημιουργία αίτησης Α21 αλλά δεν οριστικοποίησαν την υποβολή της.

Υποβολή αιτήσεων 

Οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού μπορούν να υποβάλουν την αίτηση Α21 (στον σύνδεσμο  https://www.idika.gr/epidomapaidiou)

Η μέρα καταβολής του επιδόματος

Η καταβολή του επιδόματος θα πραγματοποιηθεί την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Ιανουαρίου 2023 και το επίδομα θα είναι προσαυξημένο κατά μιάμιση μηνιαία δόση.

Πηγή: pagenews.gr