Επανεκκίνηση τουρισμού: Παράταση έως και την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου για χρηματοδότηση του προγράμματος «Επανεκκίνηση Τουρισμού» δόθηκε σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες. Αφορά όλους όσους απορρίφθηκαν στην πρώτη φάση.

Παράταση έως και την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου για χρηματοδότηση του προγράμματος «Επανεκκίνηση Τουρισμού» δόθηκε σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες. Αφορά όλους όσους απορρίφθηκαν στην πρώτη φάση.

Έτσι νέα ευκαιρία για να λάβουν χρηματοδότηση θα έχουν επιχειρήσεις που υπέβαλαν αίτηση χρηματοδότησης μέσω του προγράμματος «Επανεκκίνηση Τουρισμού» και η αίτησή τους απορρίφθηκε.

Η τέταρτη τροποποίηση της πρόσκλησης της δράσης «Επιδότηση Κεφαλαίου Κίνησης Πληττόμενων από την Πανδημία Τουριστικών Επιχειρήσεων Φιλοξενίας – ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ», προβλέπει παράταση στην ημερομηνία υποβολής προτάσεων για τις επιχειρήσεις που είχαν υποβάλει αίτηση μέχρι την καταληκτική ημερομηνία της δράσης (29/09/2021) και έχουν απορριφθεί.

Μέχρι πότε η υποβολή αιτήσεων

Οι εν λόγω επιχειρήσεις μπορούν να υποβάλουν αίτηση μέχρι την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 15:00 (αντί για την Παρασκευή 19/11/2021 και ώρα 17:00). Το δικαίωμα νέας υποβολής παύει να υφίσταται σε περίπτωση που η επιχείρηση αυτή ενταχθεί στη δράση.

Ποιους αφορά η επιδότηση

Η επιδότηση ΕΣΠΑ έως 400.000 ευρώ αφορά υφιστάμενες μικρομεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις τουρισμού και τη στήριξη της λειτουργίας των επιχειρήσεων του τουριστικού κλάδου με την παροχή επαρκούς ρευστότητας για την επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητάς τους, μέσω της μη επιστρεπτέας ενίσχυσης μέρους του κεφαλαίου κίνησης. Η δράση χρηματοδοτείται στο πλαίσιο της απόκρισης της Ένωσης στην πανδημία COVID-19.

Παράταση για την επιδότηση γυμναστηρίων και παιδότοπων

Παράλληλα, δημοσιεύθηκε η έκτη τροποποίηση της πρόσκλησης της δράσης «Επιχορήγηση Υφιστάμενων Επιχειρήσεων Γυμναστηρίων, Παιδότοπων», σύμφωνα με την οποία παρατείνεται η ημερομηνία υποβολής προτάσεων για τους ωφελούμενους που είχαν υποβάλει αίτηση μέχρι την καταληκτική ημερομηνία της δράσης (12/10/2021), έχουν απορριφθεί και δεν έχουν προχωρήσει σε υποβολή ένστασης. Ειδικότερα, μπορούν να υποβάλουν αίτηση μέχρι την Δευτέρα 29/11/2021 και ώρα 15:00 (αντί για την Παρασκευή 19/11/2021 και ώρα 14:00). Το δικαίωμα νέας υποβολής παύει να υφίσταται σε περίπτωση που η επιχείρηση αυτή ενταχθεί στη δράση.

Ποιους αφορά

Η δράση αφορά στην ενίσχυση με τη μορφή επιχορήγησης, επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην παροχή υπηρεσιών γυμναστηρίων και παιδότοπων, οι οποίες επλήγησαν από την πανδημία της νόσου COVID-19, καθώς η λειτουργία τους έχει ανασταλεί καθ’ όλη τη διάρκεια ισχύος των γενικών περιοριστικών μέτρων στη χώρα. Στόχος της δράσης είναι να καλύψει με τη μορφή ενίσχυσης μελλοντικών λειτουργικών δαπανών (στις οποίες περιλαμβάνεται το κόστος απασχόλησης, αλλά και οι αποσβέσεις παγίου εξοπλισμού) μέρος της απαιτούμενης ρευστότητας για την εκ νέου εκκίνηση των συγκεκριμένων δραστηριοτήτων, καθώς και να δώσει ένα κίνητρο για τη διατήρηση των ενισχυόμενων δραστηριοτήτων στο εγγύς μέλλον, στηρίζοντας έτσι εμμέσως και τη διατήρηση θέσεων εργασίας.

Υπενθυμίζεται ότι η δράση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από εθνικούς πόρους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr