Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι συζητήθηκαν η ελληνογαλλική αμυντική συνεργασία και η πορεία ναυπήγησης της πρώτης φρεγάτας Belharra.

Συνάντηση με τον Υπουργό ‘Άμυνας της Γαλλίας, Σεμπαστιάν Λεκορνί, επ’ ευκαιρία της επίσκεψής του στην Αθήνα και της συνάντησής του με τον Υπουργό Εθνικής ‘Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι συζητήθηκαν η ελληνογαλλική αμυντική συνεργασία και η πορεία ναυπήγησης της πρώτης φρεγάτας Belharra.

Σε πλήρη εξέλιξη η ναυπήγηση της ελληνικής φρεγάτας «Belharra»

Την έξελιξη στη ναυπήγηση της ελληνικής φρεγάτας FDI «Belharra» κλάσεως «Κίμων» παρουσιάζουν με ανάρτησή τους τα ναυπηγεία της Naval Group στο Λοριάν της Γαλλίας.

Στις δύο φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο twitter, παρουσιάζονται το κατάστρωμα της φρεγάτας καθώς και το πτερύγιο της.

Τον περασμένο Δεκέμβριο η Naval Group είχε ανακοινώσει σημαντική πρόοδο στη ναυπήγηση της ελληνικής φρεγάτας FDI «Belharra». Σύμφωνα με την τότε ανακοίνωση πέντε προεξοπλισμένοι τομείς, της πρώτης ελληνικής φρεγάτας κλάσης «Κίμων», τοποθετήθηκαν στο διάμηκες, με τους δύο πρώτους τομείς να έχουν ήδη συγκολληθεί μεταξύ τους.

Επίσης, έγινε γνωστό ότι οι πετρελαιοκινητήρες, οι μειωτήρες και τα ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη, έχουν ήδη παραδοθεί στο Λοριάν και η τοποθέτηση τους στο πλοίο θα ξεκινήσει πριν από το τέλος του έτους.

«Το πρόγραμμα συνεχίζει να προχωρά όπως είχε προγραμματιστεί, με πολλά ορόσημα να έχουν επιτευχθεί τις τελευταίες εβδομάδες. Είμαστε περήφανοι για την αποτελεσματική δουλειά που επιτελέστηκε από τις ομάδες στη Λοριάν, η οποία θα μας επιτρέψει να παραδώσουμε το πλοίο το 2025» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Gilles Langlois, διευθυντής του προγράμματος των φρεγατών FDI.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr