Πρώτες πληροφορίες αποδίδουν τον θάνατο του παιδιού σε ανακοπή καρδιάς

Έρευνα για τον θάνατο του τρίχρονου κοριτσιού και για τις συνθήκες νοσηλείας του στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου διέταξε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ο θάνατος του παιδιού προήλθε από ανακοπή καρδιάς, ενώ ολοκληρώθηκε η νεκροψία-νεκροτομή, όπου διαπιστώθηκε ανεπάρκεια σε ζωτικά όργανα.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΙ, αναμένονται και τα αποτελέσματα των ιστολογικών και κυτταρολογικών εξετάσεων για την έκδοση του τελικού πορίσματος.

Το χρονικό της τραγωδίας

Σημειώνεται πως η περιπέτεια που κατέληξε σε τραγωδία για το τρίχρονο κοριτσάκι ξεκίνησε τη Μεγάλη Τρίτη, όταν εισήχθη στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» με πρήξιμο στον αστράγαλο.

Μετά από λίγες ημέρες νοσηλείας η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε, με τους γιατρούς του νοσοκομείου να εξετάζουν ακόμη και την πιθανότητα της νόσου «Kawasaki».

Μετά τη βιοψία που πραγματοποιήθηκε, αποκλείστηκε τόσο το ενδεχόμενο οξείας συστηματικής αγγειίτιδας, όσο και εκείνο του long covid, καθώς εντοπίστηκαν αντισώματα στον οργανισμό του.

Με την κατάσταση της υγείας του να χειροτερεύει, το τρίχρονο κοριτσάκι διακομίστηκε διασωληνωμένο το Σάββατο στο Ιπποκράτειο, στις 12 το μεσημέρι, όπου μέσα σε περίπου δυόμιση ώρες, κατέληξε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThessToday.gr, οι γιατροί δεν κατέληξαν σε διάγνωση, γεγονός που εγείρει ερωτήματα ως προς τα αίτια που επέφεραν τον θάνατο. Επίσης, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το κοριτσάκι υπέστη και εγκεφαλικό οίδημα.

Οι γονείς αρνούμενοι να πιστέψουν την τραγική εξέλιξη μετέβησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Τούμπας προκειμένου να καταθέσουν μήνυση για τον θάνατο του παιδιού τους, εκφράζοντας υποψίες περί ιατρικού λάθους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr