Άλλο ένα εμβόλιο, κατά πάσα πιθανότητα, θα εγκριθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων αφού ο ΕΜΑ συνεδριάζει για αυτο της εταιρείας Moderna. Αρχικά, ο EMA επρόκειτο να συνεδριάσει με θέμα του εμβόλιο της Moderna την Τετάρτη, 6 Ιανουαρίου, όμως, η συνεδρίαση ήρθε πιο κοντά.

Εν τω μεταξύ, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα παράγει τουλάχιστον 600 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της κατά της Covid-19 μέσα στο 2021. Σύμφωνα με όσα η ίδια η εταιρεία δημοσιοποίησε, ο αριθμός είναι κατά 100 εκατομμύρια μεγαλύτερος από ό, τι υπολογιζόταν, τη στιγμή που οι ΗΠΑ έχουν ήδη αρχίσει να χορηγούν το σκεύασμα και αναμένεται η έγκριση από τον ΕΜΑ για τις ευρωπαϊκές χώρες.

Η εταιρεία εργάζεται στα κομμάτια επενδύσεων και προσλήψεων προσωπικού, έχοντας θέσει σαν στόχο να παραδώσει έως και 1 δισεκατομμύριο δόσεις, το υψηλότερο σημείο παραγωγής, που έχει προβλέψει. Ακόμη, ανέφερε πως έχει χορηγήσει μέχρι τώρα περίπου 18 εκατομμύρια δόσεις στην κυβέρνηση των ΗΠΑ, ως μέρος μιας συμφωνίας για 200 εκατομμύρια δόσεις. Έχει επίσης υπογράψει συμφωνία με την καναδική κυβέρνηση για 40 εκατομμύρια δόσεις.

Στόχος της ΕΕ όσο γίνεται πιο πολλά εμβόλια

Ο στόχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήταν η διασφάλιση ενός χαρτοφυλακίου με ποικιλία εμβολίων, τόνισε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν αρμόδιος για θέματα υγείας Στεφάν Nτε Κερμέκερ, σημειώνοντας ότι «αυτό το χαρτοφυλάκιο αναπτύχθηκε σε μια περίοδο μεγάλης αβεβαιότητας».

«Όταν διαπραγματευόμασταν με τις έξι εταιρείες και με άλλες εταιρείες δεν υπήρχε βεβαιότητα ότι κάποιο από αυτά τα εμβόλια θα θεωρείτο ασφαλές και αποτελεσματικό από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων», δήλωσε ο εκπρόσωπος. Επιπροσθέτως σημείωσε ότι «η βασική φιλοσοφία της στρατηγικής ήταν η ΕΕ να αναπτύξει ένα χαρτοφυλάκιο με ποικιλία, να εξασφαλίσει δόσεις από διαφορετικές εταιρείες» έτσι ώστε να υπάρχουν μεγαλύτερες πιθανότητες ένα ή περισσότερα εμβόλια να είναι ασφαλή και αποτελεσματικά.

Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Ερίκ Μαμέρ επισήμανε ότι η ΕΕ εστιάζει στο «να διαβεβαιώσει ότι η εφαρμογή της στρατηγικής γίνεται σωστά και ότι όλοι οι παράγοντες συμπεριλαμβανομένων των κρατών μελών κάνουν αυτό που πρέπει από την πλευρά τους».

Συμπλήρωσε ακόμα ότι «οι επόμενες εβδομάδες και οι επόμενοι μήνες θα είναι σημαντικοί όσον αφορά την εξέλιξη του εμβολιασμού» και κατέληξε λέγοντας πως η ΕΕ είναι πεπεισμένη ότι, με όλες τις προσπάθειες που κάνει, θα μπορέσει να εξασφαλίσει τον εμβολιασμό των Ευρωπαίων το συντομότερο δυνατόν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr