Ευχάριστα είναι τα νέα από την «μάχη» της επιστήμης κατά του κορωνοϊού, καθώς όπως έγινε γνωστό η Βρετανία ενέκρινε σήμερα, Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου, το εμβόλιο των εταιρειών Pfizer και BioNTech, με τη χορήγησή του να ξεκινά από την επόμενη εβδομάδα. «Η κυβέρνηση δέχθηκε τη σύσταση της ανεξάρτητης Ρυθμιστικής Αρχής Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας (MHRA) να εγκρίνει το εμβόλιο τωνPfizer/BioNTech για χρήση», ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Βρετανίας.

«Το εμβόλιο θα είναι διαθέσιμο σε όλη τη Βρετανία από την επόμενη εβδομάδα», πρόσθεσε.

Όπως αναφέρει το BBC, η ρυθμιστική Αρχή της Βρετανίας έκρινε ότι το εμβόλιο, το οποίο προσφέρει 95% αποτελεσματικότητα κατά του κορωνοϊού είναι ασφαλές να διατεθεί. Η ανοσοποίηση του πληθυσμού αναμένεται να ξεκινήσει από τις πιο ευάλωτες ομάδες. Σημειώνεται ότι η Μεγάλη Βρετανία έχει ήδη παραγγείλει 40 εκατομμύρια δόσεις του σκευάσματος, για να εμβολιαστούν 20 εκατομμύρια άνθρωποι, με δύο δόσεις έκαστος. Σύμφωνα πάντα με το βρετανικό Μέσο, οι πρώτες 10 εκατομμύρια δόσεις θα είναι διαθέσιμες σύντομα, με τις πρώτες δόσεις να φτάνουν στη χώρα μέσα στις επόμενες ημέρες.

Υπογραμμίζεται πως είναι η πρώτη δυτική χώρα που δίνει το «πράσινο» φως για τη χρήση του εμβολίου κατά της Covid-19.

Την ίδια ώρα, αναμένεται και η έγκριση του στις ΗΠΑ. Η BioNTech και η Pfizer νωρίτερα αυτό τον μήνα υπέβαλαν δεδομένα από την τρίτη φάση της κλινικής δοκιμής του εμβολίου, στην οποία συμμετείχαν περισσότερα από 43.000 άτομα, στον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA). Μια έκτακτη έγκριση του εμβολίου στις Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσε να έρθει το συντομότερο στις 8-10 Δεκεμβρίου, με αποστολές σε όλη την χώρα να ξεκινούν εντός 24 ωρών από την ανακοίνωση σύμφωνα με αμερικανικά δημοσιεύματα.

Μπουρλά: Το εμβόλιο της Pfizer είναι ασφαλές

«Εργαζόμαστε με πρωτοφανή ταχύτητα. Ιστορικά, η ανάπτυξη των εμβολίων για ένα νέο παθογόνο διαρκεί πολλά χρόνια. Λόγω του επείγοντος της κατάστασης προκαλούμε τον εαυτό μας να προχωρήσουμε την έρευνά μας σε ένα επιταχυνόμενο χρονικό πλαίσιο, το οποίο περιλαμβάνει το να σκεφτούμε ποια βήματα μπορούμε να κάνουμε παράλληλα, χωρίς να παραλείψουμε βήματα, αλλά μελετώντας νέους τρόπους να κάνουμε τα πράγματα και όχι διαδοχικά» είπε πρόσφατα, σε συνέντευξή του στα «Νέα» ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer. Άλμπερτ Μπουρλά.

Παράλληλα, τόνισε: «Παρότι η Pfizer κινείται με εξαιρετική ταχύτητα, εν μέρει χάρη στην τεχνολογία mRNA, η διατήρηση υψηλών προδιαγραφών ποιότητας και ασφάλειας είναι εξαιρετικά σημαντική σε όλη την ανάπτυξη. Γι’ αυτό το εμβόλιο λαμβάνουμε όλα τα μέτρα που θα λαμβάναμε υπό κανονικές συνθήκες για όλες τις διανομές εμβολίων».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr