Η Johnson & Johnson υπέβαλε αίτημα στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων για να αδειοδοτηθεί το εμβόλιο της υπό προϋποθέσεις. Την ικανοποίησή της εξέφρασε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν.

Πιο συγκεκριμένα, η πρόεδρος της Κομισιόν ανέφερε: «Χαιρετίζω τα νέα για την αίτηση της Johnson & Johnson στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων για το εμβόλιο για την COVID19. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα είναι έτοιμη να χορηγήσει άδεια μόλις ο EMA εκδώσει θετική επιστημονική γνωμοδότηση. Περισσότερα ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια βρίσκονται καθ’ οδόν».

Δείτε την ανάρτηση της Φον ντερ Λάιεν:

Ικανοποιημένη δηλώνει και η Στέλλα Κυριακίδου, Επίτροπος Υγείας της ΕΕ. Πιο συγκεκριμένα, η κ. Κυριακίδου έγραψε στο Twitter:

«Θετικά νέα για το εμβόλιο COVID19, με την αίτηση της Johnson & Johnson στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων για υπό όρους άδειοδότηση. Είναι ένα ευπρόσδεκτο βήμα στις προσπάθειές μας να εξασφαλίσουμε περισσότερα ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια».

Πότε αναμένεται η απόφαση

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) διευκρίνισε ότι απόφαση για το εμβόλιο της Johnson & Johnson αναμένεται τον Μάρτιο.  Το εμβόλιο αυτό, που είναι μονοδοσικό, θα είναι το τέταρτο που θα εγκριθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εάν λάβει το πράσινο φως από τον ΕΜΑ, που έχει την έδρα του στο Άμστερνταμ.

«Ο EMA έλαβε αίτηση χορήγησης άδειας κυκλοφορίας για ένα εμβόλιο κατά της Covid-19 που ανέπτυξε η Janssen-Cilag International N.V.» ανακοίνωσε ο ευρωπαϊκός οργανισμός, αναφερόμενος στην ευρωπαϊκή θυγατρική της Johnson & Johnson.

Οι Ευρωπαίοι ειδικοί «θα μπορούσαν να διατυπώσουν γνώμη στα μέσα Μαρτίου 2021, υπό την προϋπόθεση ότι τα στοιχεία της εταιρείας για την αποτελεσματικότητα, την ασφάλεια και την ποιότητα του εμβολίου είναι επαρκώς πλήρη και πειστικά», σύμφωνα με τον EMA.

Το εμβόλιο της Johnson & Johnson υποβάλλεται σε συνεχή αξιολόγηση από τον ΕΜΑ από την 1η Δεκεμβρίου. Τα τρία εμβόλια που έχουν λάβει έγκριση έως σήμερα για τη διάθεσή τους στην ευρωπαϊκή αγορά είναι αυτά της AstraZeneca, των Pfizer/BioNTech και της Moderna. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρήγγειλε 200 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Johnson & Johnson, με επιλογή για 200 εκατομμύρια επιπλέον. Εκατό εκατομμύρια δόσεις αναμένεται να παραδοθούν έως τον Ιούνιο, εάν το εμβόλιο εγκριθεί.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr