Η 27η Δεκεμβρίου του 2020 πέρασε στην ιστορία ως ένα από τα πιο σημαντικά «βήματα της ανθρωπότητας» προκειμένου να νικήσει την πανδημία του κορωνοϊού που ταλαιπωρεί ολόκληρο τον πλανήτη.

Η πρώτη που το έκανε ήταν μια νοσηλεύτρια ΜΕΘ

«Αποτελεί μεγάλη τιμή η επιλογή μου να εμβολιαστώ πρώτη ως Ελληνίδα και γυναίκα, και πρώτη ως νοσηλεύτρια κατά του κορωνοϊού», δήλωσε στην ΕΡΤ η Ευσταθία Καμπισιούλη, νοσηλεύτρια ΜΕΘ στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

«Στο πρόσωπο μου τιμάται σήμερα όλος ο νοσηλευτικός κλάδος, αλλά και όλη η υγειονομική οικογένεια. Αποτελεί αυτή η τιμητική επιλογή μία αναγνώριση στο έργο και την προσφορά μας».

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε στο ίδιο νοσοκομείο ο δεύτερος συμβολικός εμβολιασμός, του ηλικιωμένου Μιχάλη Γιοβανίδη, φιλοξενούμενου σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων, τον οποίο συνόδευσε η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου.

Εμβολιάσθηκαν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός

Λίγο μετά τις 14:00 ολοκληρώθηκε ο εμβολιασμός της Πρώτης Πολίτη της χώρας Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας προσήλθε στον «Ευαγγελισμό», όπου την υποδέχθηκε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και αφού ακολουθήθηκε η διαδικασία που ορίζει το πρωτόκολλο εμβολιάσθηκε, ενώ παρέμεινε σε χώρο του νοσοκομείου και το αναγκαίο χρονικό διάστημα, για λόγους ασφαλείας.

«Είναι μια σημαντική ημέρα για όλους μας, σήμερα μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι», δήλωσε ο πρωθυπουργός φθάνοντας στο νοσοκομείο «Αττικόν», όπου εμβολιάσθηκε κατά της νόσου Covid-19. Τον πρωθυπουργό υποδέχθηκε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του Υπουργείου Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, ενώ τον συνόδευε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Σειρά έχουν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Βασίλης Κικίλιας

Αύριο Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου, θα εμβολιαστούν στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στις 11:30, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στις 12:15 και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους στις 12:45.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr