Οι εμβολιασμοί στην Βρετανία προχωρούν με γοργούς ρυθμούς. Να θυμίσουμε ότι στο παρελθόν έχουν υπάρξει έρευνες σχετικά με τον συνδυασμό των εμβολίων, σχετικά με τα οφέλη τους.

Πλέον το εμβόλιο της Johnson & Johnson γίνεται το τέταρτο που εγκρίνεται στη Βρετανία και προστίθεται σε αυτά της Pfizer, της AstraZeneca και της Moderna που χρησιμοποιούνται ήδη στη χώρα.

Εμβολιασμοί ΗΠΑ

Απόφαση για παραγγελία 20 εκατ. δόσεων

Το υπουργείο Υγείας ανέφερε πως η κυβέρνηση αποφάσισε να παραγγείλει 20 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου, τροποποιώντας μια αρχική παραγγελία για 30 εκατομμύρια δόσεις. Η Βρετανία έχει χορηγήσει στα δύο τρίτα του πληθυσμού την πρώτη δόση ενός εμβολίου κατά της COVID-19 και η κυβέρνηση επικαλέστηκε τη χωρίς προηγούμενο “κλίμακα και τον ρυθμό” των εμβολιασμών προκειμένου να αιτιολογήσει την απόφασή της να μειώσει την παραγγελία της στα 20 εκατομμύρια δόσεις από την αρχική παραγγελία των 30 εκατομμυρίων δόσεων.

“Καθώς το Janssen είναι ένα μονοδοσικό εμβόλιο, θα παίξει σημαντικό ρόλο τους επόμενους μήνες καθώς διπλασιάζουμε τις προσπάθειές μας να ενθαρρύνουμε όλους να κάνουν την ένεσή τους και ενδεχομένως να ξεκινήσουμε ένα πρόγραμμα ενίσχυσης αργότερα φέτος”, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ.

Οι συστάσεις της Επιτροπής των Ειδικών

Το εμβόλιο της J&J έχει λάβει ήδη έγκριση στις ΗΠΑ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπου επανεξετάζονται αναφορές για σπάνιες περιπτώσεις αιματικών θρόμβων. Το εμβόλιο χρησιμοποιεί μια παρόμοια τεχνολογία ιικού φορέα με εκείνο της AstraZeneca και του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, όπου έχουν αναφερθεί παρόμοιες περιπτώσεις θρόμβων.

Η Βρετανία συνέστησε στις ηλικίες κάτω των 40 ετών να προσφερθεί ένα εναλλακτικό της AstraZeneca εμβόλιο και η κυβέρνηση είπε πως η Κοινή Επιτροπή για τον Εμβολιασμό και την Ανοσοποίηση (JCVI) θα γνωμοδοτήσει επίσης για το πώς πρέπει να χρησιμοποιηθεί το εμβόλιο της J&J.

Η κυβέρνηση είπε πως το εμβόλιο θα είναι διαθέσιμο αργότερα φέτος. Υπάρχουν αναφορές σύμφωνα με τις οποίες η J&J αναμένει ότι δεν θα εκπληρώσει τους στόχους της για την παράδοση εμβολίων στην ΕΕ αυτό το τρίμηνο.

Κλινικές δοκιμές

Η κλινική δοκιμή, με τη συμμετοχή σχεδόν 3.000 ανθρώπων, όπως είναι ο στόχος, θα εξετάσει επτά διαφορετικά εμβόλια κατά της COVID-19, ορισμένα εκ των οποίων έχουν ήδη εγκριθεί από ρυθμιστικές αρχές και βρίσκονται σε ευρεία χρήση και άλλα παραμένουν υπό ανάπτυξη.

Βρετανοί αξιωματούχοι προετοιμάζονται για το ενδεχόμενο μιας «ενισχυτικής» εκστρατείας εμβολιασμών πριν από τον χειμώνα, έπειτα από τον αρχικό στόχο ανοσοποίησης με τον προγραμματισμό των δύο δόσεων των εμβολίων για ολόκληρο τον ενήλικο πληθυσμό έως το καλοκαίρι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr