Συνεχίζεται η διαδικασία των εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού σε όλον τον κόσμο. Ειδικά για την Ευρωπαϊκή Ένωση, η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, υπογράμμισε ότι, περίπου 100 εκατομμύρια εμβόλια θα παραδίδονται κάθε μήνα συνολικά στα 27 κράτη – μέλη.

Η κάθε χώρα είναι ελεύθερη να διαλέξει ποιες ομάδες θα εμβολιάσει πρώτες. Χώρες όπως η Γαλλία, η Νορβηγία και η Σουηδία δεν έχουν δώσει προτεραιότητα στον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών επιλέγοντας να προστατεύσουν πρώτα τους πιο ηλικιωμένους και όσους έχουν υποκείμενα νοσήματα, όμως άλλες χώρες όπως η Ιταλία, η Πορτογαλία και οι ΗΠΑ έχουν ήδη ξεκινήσει να εμβολιάζουν δασκάλους και καθηγητές.

Εμβολιασμοί: Γαλλία

Η χώρα επέλεξε να μην δώσει προτεραιότητα στους περίπου 900.000 εκπαιδευτικούς. Ο εμβολιασμός κατά της covid-19 αφορά προς το παρόν όσους είναι άνω των 75 ετών, τους υγειονομικούς και τα δύο εκατομμύρια ανθρώπους ηλικίας 50 με 64 ετών που πάσχουν από συννοσηρότητες (διαβήτη, υπέρταση, καρκίνο κτλ.) αλλά και τους 65-74 ετών που έχουν αντίστοιχα προβλήματα υγείας.

Εδώ και πολλές εβδομάδες αυξάνονται οι εκκλήσεις των εκπαιδευτικών που ζητούν να εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα. Στις αρχές Ιανουαρίου ο υπουργός Παιδείας, Ζαν – Μισέλ Μπλανκέ, είχε δηλώσει πως ήλπιζε οι εκπαιδευτικοί να μπορέσουν να εμβολιαστούν κατά της cοvid-19  «τον Μάρτιο το αργότερο». Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον «Απρίλιο», προτού η γαλλική κυβέρνηση εξηγήσει ότι οι εκπαιδευτικοί δεν θα έχουν προτεραιότητα στον εμβολιασμό.

Εμβολιασμοί: Ισπανία

Οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης άρχισαν να εμβολιάζονται κατά της covid-19 στα τέλη Φεβρουαρίου, στη δεύτερη φάση της εκστρατείας εμβολιασμού, αφού εμβολιάστηκαν οι υγειονομικοί. Από το φθινόπωρο όταν ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά η Ισπανία δεν έχει κλείσει τα σχολεία της.

Εμβολιασμοί: Συνεχίζεται η διαδικασία

Εμβολιασμοί: Συνεχίζεται η διαδικασία

Εμβολιασμοί: Νορβηγία, Φινλανδία, Σουηδία

Οι τρεις αυτές σκανδιναβικές χώρες δεν έχουν δώσει προτεραιότητα στον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών κατά της cοvid-19.

Εμβολιασμοί: Ιταλία

Οι εκπαιδευτικοί περιλαμβάνονται σε αυτούς που έχουν προτεραιότητα στον εμβολιασμό κατά της covid-19 μαζί με το υγειονομικό προσωπικό, τους ενοίκους των οίκων ευγηρίας, τους στρατιωτικούς και όσους είναι άνω των 80 ετών. Σημειώνεται ότι 532.050 εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι σε σχολεία είχαν λάβει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου ως χθες Παρασκευή, από τις 6,2 εκατομμύρια δόσεις που έχουν χορηγηθεί στη χώρα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Εμβολιασμοί: Γερμανία

Στη Γερμανία το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας και τα υπουργεία Υγείας των κρατιδίων συμφώνησαν ότι οι δάσκαλοι των δημοτικών σχολείων θα εμβολιαστούν κατά της covid-19 κατά προτεραιότητα. Στο Μεκλεμβούργο- Δυτική Πομερανία έχει ήδη αρχίσει ο εμβολιασμός, ενώ στην Κάτω Σαξονία οι αρχές έδωσαν το πράσινο φως για τον εμβολιασμό των δασκάλων του δημοτικού. Στη Βαυαρία αναμένεται να ξεκινήσει τον Απρίλιο, ενώ στη Ρηνανία – Βόρεια Βεστφαλία, το πιο πυκνοκατοικημένο κρατίδιο, οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να κάνουν υπομονή ακόμη.

Εμβολιασμοί: Πορτογαλία

Στη χώρα οι εκπαιδευτικοί και όσοι εργάζονται στα σχολεία περιλήφθηκαν την Τετάρτη στις ομάδες που έχουν προτεραιότητα στον εμβολιασμό. Προς το παρόν ο εμβολιασμός τους δεν έχει ξεκινήσει, όμως, όπως έγραψαν πολλές εφημερίδες χθες Παρασκευή, αναμένεται να αρχίσει στα τέλη του μήνα από τους εργαζόμενους σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς και τους δασκάλους της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Τα σχολεία των βαθμίδων αυτών ανοίγουν και πάλι τη Δευτέρα.

Εμβολιασμοί

Εμβολιασμοί: Συνεχίζεται η διαδικασία

Εμβολιασμοί: ΗΠΑ

Στις ΗΠΑ, όπου κάθε πολιτεία διαχειρίζεται ξεχωριστά την εκστρατεία εμβολιασμού οι εκπαιδευτικοί περιλαμβάνονται σε αυτούς που έχουν προτεραιότητα, μετά τους υγειονομικούς και τους ενοίκους των οίκων ευγηρίας. Την προηγούμενη εβδομάδα ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, εξήγησε ότι 30 πολιτείες έχουν ήδη ξεκινήσει τον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών και κάλεσε και τις υπόλοιπες να το πράξουν. Παράλληλα δήλωσε ότι ελπίζει όλοι οι εκπαιδευτικοί να έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου κατά της covid-19 ως τα τέλη Μαρτίου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr