Οι εμβολιασμοί στην Γαλλία ξεκίνησαν από πριν τα Χριστούγεννα και ακόμα δεν έχουν σημειώσει μεγάλη πρόοδο. Για τον λόγο αυτό η Γαλλική Κυβέρνηση προχωρά στην επιτάχυνση των εμβολιασμών τον επόμενο μήνα λαμβάνοντας μία σειρά από μέτρα για το σκοπό αυτό. Ακόμη, ο Μακρόν την προηγούμενη εβδομάδα έθεσε την χώρα σε καραντίνα λόγω του μεγάλου αριθμού κρουσμάτων.

Συγκεκριμένα, η Γαλλία  επιταχύνει την εκστρατεία εμβολιασμού μετατρέποντας, από τον Απρίλιο, μεγάλα αθλητικά κέντρα και στάδια σε κέντρα μαζικού εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού σε μια προσπάθεια να μειώσει τον χρόνο αναμονής για τον εμβολιασμό του πληθυσμού. Αρχικά  είχε απορριφθεί η ιδέα να χρησιμοποιηθούν οι χώροι αυτοί ως κέντρα μαζικού εμβολιασμού όπως είχε συμβεί ανεπιτυχώς με την εμβολιαστική εκστρατεία εναντίον της γρίπης Η1Ν1 το 2009.

Άνγκελα Μέρκελ

Εμβολιασμοί Γαλλία: Η πορεία του προγράμματος

Μέχρι στιγμής– και έπειτα από την διακοπή της χορήγησης του εμβολίου της AstraZeneca για μερικές ημέρες την περασμένη εβδομάδα– έχουν εμβολιαστεί περισσότεροι από 6,35 εκατομμύρια πολίτες στη χώρα, τουλάχιστον με την πρώτη δόση του εμβολίου, εκ των οποίων σχεδόν τα 2,5 εκατομμύρια έχουν λάβει και τις δύο δόσεις.

Ο στόχος είναι να έχουν εμβολιαστεί μέχρι τα μέσα Απριλίου 10 εκατομμύρια πολίτες και 30 εκατομμύρια πολίτες ως την αρχή του καλοκαιριού. Ο συνολικός πληθυσμός της χώρας είναι 67 εκατομμύρια. Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος της χώρας Εμανουέλ Μακρόν, το Παρίσι θα μειώσει το όριο της ηλικίας από την οποία θα μπορεί κάποιος να εμβολιάζεται σε 70 έτη από 75.

Εμβολιασμοί Γαλλία: Τα μέτρα επιτάχυνσης των εμβολιασμών

«Από το Σάββατο θα επιταχύνουμε την εκστρατεία εμβολιασμού», είπε ο Μακρόν κατά την επίσκεψή του σε ένα εμβολιαστικό κέντρο στην Βαλενσιέν της βόρειας Γαλλίας. «Πρώτα θα ξεκινήσουμε με όλους όσοι είναι άνω των 75 ετών και δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί και θα αναζητήσουμε και την αμέσως μικρότερη ηλικιακή ομάδα και επίσης θα διαθέσουμε ραντεβού για εμβολιασμούς σε όσους είναι άνω των 70», πρόσθεσε ο γάλλος πρόεδρος.

Από την Μασσαλία ως την Τουλόν και από την Λυών ως το Παρίσι βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία για την μετατροπή ορισμένων από τους μεγαλύτερους αθλητικούς χώρους της Γαλλίας, ανάμεσά τους και του Stade de France στο Παρίσι, σε κέντρα μαζικών εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού.

Μέχρι τα μέσα Απριλίου περίπου 35 εμβολιαστικά κέντρα αναμένεται να έχουν προετοιμαστεί και να λειτουργούν στο πλαίσιο της προσπάθειας της κυβέρνησης να μειώσει τον κίνδυνο για τους πολίτες που σχετίζεται με την επίσκεψη σε μικρότερα κέντρα υγείας για τον εμβολιασμό τους.

εμβολιασμοί Ελλάδα

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr