Η Ένωση Φαρμακοποιών προειδοποίησε ότι υπάρχει έλλειψη φαρμάκων στην Ελβετία

Η Ένωση Φαρμακοποιών προειδοποίησε ότι υπάρχει έλλειψη φαρμάκων στην Ελβετία.

«Έχουμε το μεγαλύτερο πρόβλημα με τα φάρμακα για τα παιδιά, κυρίως τα αντιπυρετικά σιρόπια. Αλλά η έλλειψη επηρεάζει και τα φάρμακα για την αρτηριακή πίεση, τους ψυχιατρικούς ασθενείς και τους ασθενείς με Πάρκινσον», εξήγησε ο πρόεδρος του Συλλόγου, Ενέα Μαρτινέλι.

Οι λόγοι για την έλλειψη είναι διαφορετικοί, από τον κορωνοϊό και το lockdown στην Κίνα, τον πόλεμο στην Ουκρανία, μέχρι τα προβλήματα στην αλυσίδα εφοδιασμού, αναφέρει το Tanjug.

Άλλοτε, προσθέτει, λείπουν συστατικά, άλλοτε ένα φίλτρο ή και χαρτόνι για συσκευασία.

Επιπλέον, η Ελβετία είναι μια μικρή χώρα και ως εκ τούτου δεν είναι πολύ ελκυστική ως αγορά για φαρμακευτικές εταιρείες.

Επί του παρόντος, οι ομοσπονδιακές αρχές παρακολουθούν μόνο την κατάσταση των φαρμάκων που είναι σημαντικά για τη ζωή, αλλά υπάρχουν ελλείψεις και σε αυτά, δήλωσε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Οικονομικής Προμήθειας.

«Σε ό,τι αφορά την προμήθεια σημαντικών φαρμάκων στην Ελβετία, φέτος παρατηρούμε αύξηση του αριθμού των ελλείψεων. Φαίνεται ότι οι διαταραχές θα είναι μεγαλύτερες από το 2019», αναφέρεται στην απάντηση της ομοσπονδιακής υπηρεσίας προς τη δημόσια υπηρεσία SRF.

Οι γιατροί αισθάνονται ήδη τη δύσκολη κατάσταση, δήλωσε ο Φίλιπ Λούσινγκερ, πρόεδρος της Ένωσης Ιδιωτών Ιατρών και Παιδιάτρων.

Είπε ότι οι συνάδελφοί του βρίσκονται αντιμέτωποι με την ανάγκη να αναζητήσουν εναλλακτικές λύσεις στα φάρμακα.

«Μερικές φορές φτάνουν στο σημείο να προμηθεύονται φάρμακα από το εξωτερικό». εξήγησε ο Λούσινγκερ.

Πηγή: pagenews.gr