Έλον Μασκ: Οι δορυφόροι του Starlink Internet Services, τμήμα της αεροδιαστημικής εταιρείας SpaceX του Μασκ, είχαν δύο «στενές συγκρούσεις» με τον κινεζικό.

Αρκετοί Κινέζοι χρήστες του διαδικτύου επιτίθενται στον πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο, Έλον Μασκ για τις ενέργειες και τις αγορές του στο διάστημα, αφού το Πεκίνο κατήγγειλε πως ο διαστημικός σταθμός της αναγκάστηκε να λάβει έκτακτα μέτρα για να αποφύγει τη σύγκρουση με δορυφόρους που εκτοξεύτηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος Starlink του Έλον Μασκ.

Έλον Μασκ

Οι δορυφόροι του Starlink Internet Services, τμήμα της αεροδιαστημικής εταιρείας SpaceX του Μασκ, είχαν δύο «στενές συγκρούσεις» με τον κινεζικό διαστημικό σταθμό την 1η Ιουλίου και στις 21 Οκτωβρίου, σύμφωνα με έγγραφο που κατέθεσε η Κίνα νωρίτερα αυτόν τον μήνα στην αρμόδια υπηρεσία το ΟΗΕ.

«Για λόγους ασφαλείας, ο Διαστημικός Σταθμός της Κίνας εφάρμοσε προληπτικό έλεγχο αποφυγής σύγκρουσης», ισχυρίζεται το Πεκίνο στο έγγραφό του που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο του Γραφείου των Ηνωμένων Εθνών για Υποθέσεις Εξωτερικού Διαστήματος.

 Η SpaceX δεν απάντησε σε αίτημα του Reuters για κάποιο σχόλιο

Σε μια δημοσίευση τη Δευτέρα, στην κινεζική πλατφόρμα microblogging Weibo που μοιάζει με το Twitter, ένας χρήστης είπε ότι οι δορυφόροι του Starlink ήταν «απλώς ένας σωρός διαστημικών σκουπιδιών», ενώ ένας άλλος τους περιέγραψε ως «αμερικάνικα όπλα διαστημικού πολέμου».

Με σχεδόν 30.000 δορυφόρους και άλλα συντρίμμια που πιστεύεται ότι βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη, οι επιστήμονες προέτρεψαν τις κυβερνήσεις να μοιραστούν δεδομένα για να μειώσουν τον κίνδυνο καταστροφικών συγκρούσεων.

Μόνο η SpaceX έχει αναπτύξει σχεδόν 1.900 δορυφόρους για να εξυπηρετήσει το ευρυζωνικό της δίκτυο Starlink και κάνει σχέδια για ακόμη περισσότερους.

«Οι κίνδυνοι του Starlink αποκαλύπτονται σταδιακά, ολόκληρη η ανθρώπινη φυλή θα πληρώσει για τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες», δήλωσε ένας χρήστης στο στο Weibo με το όνομα χρήστη Chen Haiying.

Έλον Μασκ

Ένας πελάτης ανέβηκε πάνω σε ένα αυτοκίνητο Tesla για να διαμαρτυρηθεί για την κακή εξυπηρέτηση πελατών

Η NASA επίσης αναγκάστηκε να ακυρώσει απότομα έναν διαστημικό περίπατο στα τέλη Νοεμβρίου, επικαλούμενη κινδύνους που ενέχουν τα διαστημικά σκουπίδια.

Ο Μασκ έχει γράψει στο Twitter ως απάντηση ότι ορισμένες τροχιές δορυφόρων Starlink είχαν προσαρμοστεί για να μειωθεί η πιθανότητα συγκρούσεων.

Η Κίνα άρχισε την κατασκευή του διαστημικού σταθμού τον Απρίλιο με την εκτόξευση του Tianhe, της μεγαλύτερης από τις τρεις μονάδες της. Ο σταθμός αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2022 μετά από τέσσερις αποστολές με πλήρωμα.

Ο Μασκ είναι ένα πρόσωπο δημοφιλές στην Κίνα, αν και η επιχείρηση ηλεκτρικών οχημάτων, Tesla τίθεται ολοένα και υπό πιο αυστηρό έλεγχο από τις ρυθμιστικές αρχές, ειδικά αφού ένας πελάτης ανέβηκε πάνω σε ένα αυτοκίνητο Tesla στην έκθεση αυτοκινήτου της Σαγκάης τον Απρίλιο για να διαμαρτυρηθεί για την κακή εξυπηρέτηση πελατών.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr