Νέες συνδέσεις των ελληνικών νησιών με τα βρετανικά αεροδρόμια έχει ανακοινώσει και ο low cost αερομεταφορέας, Easyjet. Συγκεκριμένα από τέλος Ιουλίου, θα συνδέει τα νησιά Κεφαλονιά, Κέρκυρα και Χανιά με τα βρετανικά αεροδρόμια με δύο εβδομαδιαίες πτήσεις, ενώ στο πτητικό της πρόγραμμα προστίθεται και η νέα σύνδεση Λίβερπουλ-Κως από τις αρχές Ιουλίου.

Παράλληλα η εταιρεία ενισχύει την χωρητικότητα θέσεων από τέσσερα βρετανικά αεροδρόμια (Γκάτουικ, Λιούτον, Μπρίστολ και Μάντσεστερ) προς δημοφιλείς ελληνικούς προορισμούς όπως η Σαντορίνη, η Μύκονος και η Ρόδος.

Νέους ευρωπαϊκούς προορισμούς, μεταξύ των οποίων και ελληνικοί, έχει προσθέσει στο θερινό πρόγραμμα του 2022 και ο όμιλος της Lufthansa. Για την ακρίβεια η Lufthansa θα πετά από το Μόναχο στην Καλαμάτα, ενώ και η θυγατρική Eurowings Discover θα προσφέρει συνδέσεις προς 22 τουριστικούς προορισμούς μεσαίας και μικρής απόστασης, στους οποίους περιλαμβάνονται 12 ελληνικά νησιά.

Αντίστοιχα περισσότερους ταξιδιώτες από ποτέ ευελπιστεί να φέρει φέτος στην Ελλάδα και η Jet2. Η βρετανική εταιρεία μαζί με τη Jet2holidays, κορυφαίο tour operator του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ελλάδα, έχει ανακοινώσει ότι θα ενισχύσει κατά 86% το πρόγραμμά της για τη θερινή περίοδο 2022, διαθέτοντας περισσότερες από 1,1 εκατ. θέσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο στην Ελλάδα. Η εταιρεία καταγράφει μάλιστα και τη μεγαλύτερη ανάπτυξη στη χώρα μας, της τάξεως του 119% σε σύγκριση με το 2019, προσθέτοντας στην κορύφωση της θερινής σεζόν 126 πτήσεις ημερησίως από και προς την Ελλάδα. Το διευρυμένο πρόγραμμα της περιλαμβάνει πτήσεις από 10 βάσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο προς 15 ελληνικούς προορισμούς (Αθήνα, Κέρκυρα, Χανιά, Ηράκλειο, Κεφαλονιά, Θεσσαλονίκη, Κω, Καλαμάτα, Λέσβο, Μύκονο, Πρέβεζα, Ρόδο, Σκιάθο, Σαντορίνη και Ζάκυνθο ενώ θα εξυπηρετούνται επίσης και 8 νέα δρομολόγια προς τη χώρα μας.
ΥΠΑ:

Νωρίτερα και ενισχυμένες οι πτήσεις από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού

Νωρίτερα από ποτέ και με ενισχυμένο πρόγραμμα προς την χώρα μας εκκινούν τις πτήσεις και οι αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες. Για την ακρίβεια, η Delta Airlines ξεκίνησε νωρίτερα από κάθε άλλη φορά τις πτήσεις της μεταξύ Αθήνας και Νέας Υόρκης. Θα προσφέρει μια καινούργια πτήση προς Βοστώνη, η οποία θα ξεκινήσεις στις 29 Μαΐου, 11 προς Νέα Υόρκη (αεροδρόμιο JFK) και μία καθημερινά προς Ατλάντα, η οποία επιστρέφει από τις 6 Μαΐου.

Στο ίδιο πλαίσιο η American Airlines, η δεύτερη εκ των αεροπορικών εταιρειών που εκτελούν απευθείας πτήσεις από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού προς την χώρα μας έχει προγραμματίσει να προσφέρει πάνω από 280 χιλ. θέσεις κατά τη θερινή περίοδο, με προορισμό τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. Ο αριθμός είναι υπερδιπλάσιος του 2019, όπου είχε μεταφέρει στην Αθήνα σχεδόν 130 χιλ. Αμερικανούς ταξιδιώτες.Καθημερινές πτήσεις που συνδέουν απευθείας την Αθήνα με την Νέα Υόρκη έχει ήδη ξεκινήσει και η United, ενώ από τις 7 Μαΐου αναμένεται να ξεκινήσει και η σύνδεση Αθήνα – Ουάσιγκτον. Καθημερινά από την Αθήνα προς το αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης θα πετά και η Emirates ενώ ήδη έχει ξεκινήσει και το θερινό της πρόγραμμα η Air Canada, η οποία ενώνει με απευθείας πτήσεις την Αθήνα με το Μόντρεαλ και το Τορόντο. Οι πτήσεις της εταιρείας θα γίνουν μάλιστα καθημερινές στο πικ της σεζόν και θα διαρκέσουν έως τα τέλη Νοεμβρίου.Χειμερινός σχεδιασμός

Στηνν προσπάθεια ενίσχυσης και του χειμερινού τουρισμού, οι αεροπορικές εταιρίες μεφανίζονται αρωγοί, καθώς κάποιες φροντίζουν ήδη αύξηση ή επέκταση των πτήσεών τους κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Ανοιχτό έχει αφήσει η Air Canada να αποκτήσει πιο μόνιμο χαρακτήρα, το θερινό δρομολόγιό της συνδέοντας την Ελλάδα με τον Καναδά καθόλη την διάρκεια του έτους, ωστόσο οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στο τέλος του καλοκαιριού.

Ανάλογες είναι και οι προθέσεις της United Airlines, κάτι που αναμένεται να συζητηθεί και στη συνάντηση του υπουργού Τουρισμού με τους επιτελείς του αμερικανικού αερομεταφορέα, για χρονική επέκταση της αεροπορικής σύνδεσης Αθήνα-Νέα Υόρκη καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Πηγή: pagenews.gr