Ελληνικά ομόλογα: Ελληνικά ομόλογα άνω των 32 δισεκατομμυρίων ευρώ έχει αγοράσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στο Δίμηνο Αυγούστου- Σεπτεμβρίου.

Ελληνικά ομόλογα άνω των 32 δισεκατομμυρίων ευρώ έχει αγοράσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στο Δίμηνο Αυγούστου- Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας το σύνολο των ομολόγων που έχει αγοραστεί ανέρχεται στα 32,18 δισεκατομμύρια ευρώ.

Το πρόγραμμα αυτό ολοκληρώνεται τον Μάρτιο του 2022. Για τη συνέχεια αναζητούνται τρόποι προκειμένου να συνεχιστούν οι αγορές ελληνικών ομολόγων από την ΕΚΤ, παρόλο που αυτά δεν είναι επιλέξιμα, καθώς δεν χαρακτηρίζονται «επενδύσιμα» από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης.Ο μεγάλος όγκος των ελληνικών ομολόγων που κατέχει η ΕΚΤ επιτρέπει στο ελληνικό Δημόσιο να συνεχίσει και το 2022 την συχνή έκδοση νέων τίτλων.

Ομόλογα: Με απώλειες κλείνει ο Σεπτέμβριος

Με απώλειες κλείνει ο Σεπτέμβριος για τα ομόλογα στην ευρωζώνη ενώ το κόστος δανεισμού για όλα σχεδόν τα κράτη μέλη της Ευρωζώνης αυξήθηκε κατά περίπου 20 με 30 μονάδες βάσης. Μια από τις αιτίες ήταν και η άνοδος του πληθωρισμού που αποθαρρύνει τους επενδυτές να προχωρήσουν σε επενδύσεις.

Τι έδειξαν τα στοιχεία

Στην εγχώρια αγορά η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου αυξήθηκε κατά περίπου 0,28%, στο 0,85% από το 0,57% που κυμαίνονταν στις αρχές Σεπτεμβρίου. Ανάλογη άνοδος καταγράφεται και στις αποδόσεις των υπολοίπων ομολόγων.

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) καταγράφηκαν συναλλαγές 20 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 2 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 0,83% έναντι -0,18% του αντίστοιχου γερμανικού με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 1,11%.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr