Το φως της δημοσιότητας ήρθαν να ρίξουν οι δραματικές εξελίξεις γύρω από τον θάνατο του 19χρονου Γιάννη στη Χαλκιδική, αποκαλύπτοντας ένα σκοτεινό παρασκήνιο σχετικά με την αδειοδότηση των λούνα παρκ. Η τραγική απώλεια του νέου έφερε στο προσκήνιο σοβαρές παρατυπίες στους ελέγχους που διενεργούνται από την εταιρεία που είχε αναλάβει αυτήν την ευθύνη.
Μετά τον θάνατο του Γιάννη, οι έρευνες αποκάλυψαν ότι μία από τις δύο εταιρείες που πραγματοποιούσαν τις πιστοποιήσεις των λούνα παρκ δεν διεξήγαγε σωστούς ελέγχους. Συγκεκριμένα, η εταιρεία αυτή έχει ελάχιστο προσωπικό, μόνο 3-4 άτομα, οι οποίοι δεν μπορούσαν να εξασφαλίσουν τις απαιτούμενες προδιαγραφές. Επιπλέον, υπάλληλοι της εν λόγω εταιρείας εξέδιδαν φουσκωμένα παραστατικά που βεβαίωναν ότι όλα ήταν εντάξει, παρόλο που κάτι τέτοιο δεν ήταν επιτρεπτό. Αξιοσημείωτο είναι ότι η ίδια εταιρεία είχε αναλάβει και την πιστοποίηση παιδότοπων και παιδικών χαρών, με αποτέλεσμα οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Ανάπτυξης να ανησυχούν για την εγκυρότητα των πιστοποιήσεών τους και εκεί.
Σύμφωνα με τον αστυνομικό συντάκτη, Βασίλη Λαμπρόπουλο, το υπουργείο Ανάπτυξης αποφάσισε να αποσύρει όλες τις πιστοποιήσεις που είχε χορηγήσει αυτή η εταιρεία, με αποτέλεσμα μόνο τρία λούνα παρκ σε όλη τη χώρα να παραμείνουν αδειοδοτημένα: ένα στην Αττική και δύο σε άλλες περιοχές.
Ο πατέρας του αδικοχαμένου Γιάννη, Γιώργος Καϊμπαλής, δήλωσε στο MEGA ότι οι ευθύνες δεν βαρύνουν μόνο την εταιρεία πιστοποίησης ή το υπουργείο. Υποστήριξε ότι οι δήμαρχοι και οι τοπικές αρχές που χορηγούσαν τις άδειες θα πρέπει επίσης να λογοδοτήσουν. «Πρέπει να πάρουν τις ευθύνες οι δήμαρχοι που άφησαν όλο το καλοκαίρι ανοιχτά τα λούνα παρκ. Αναμένουμε να αποδοθούν ευθύνες», ανέφερε, σημειώνοντας ότι τα λούνα παρκ λειτουργούν κανονικά από τις 10 Σεπτεμβρίου μέχρι σήμερα.
Πηγή: tanea.gr