Η σαλάτα με αγκινάρες αναδείχθηκε ως το χειρότερο πιάτο λαχανικών στην Ευρώπη, σύμφωνα με τον οδηγό γευσιγνωσίας Taste Atlas. Οι ψηφοφόροι, κυρίως ξένοι που δοκίμασαν αυτή τη σαλάτα για πρώτη φορά, την κατέταξαν στην κορυφή της λίστας με τις 55 χειρότερες σαλάτες της Ευρώπης. Αυτή η εξέλιξη είναι ιδιαίτερα σπάνια, καθώς το ελληνικό φαγητό σπάνια αποκτά αρνητικές διακρίσεις.
Η ιστοσελίδα του Taste Atlas περιγράφει την σαλάτα με αγκινάρες ως παραδοσιακό πιάτο με ρίζες στην Κρήτη. Παρόλο που υπάρχουν διάφορες παραλλαγές, η κλασική συνταγή περιλαμβάνει τρυφερές αγκινάρες, λεμόνι, χυμό λεμονιού, ελαιόλαδο, μουστάρδα, σκόρδο, άνηθο, αλάτι και πιπέρι. Οι αγκινάρες βράζονται σε μείγμα νερού με λεμόνι, κόβονται και σερβίρονται μαζί με ένα ντρέσινγκ από χυμό λεμονιού, ελαιόλαδο, μουστάρδα και σκόρδο, πασπαλισμένες με ψιλοκομμένο άνηθο.
Δυστυχώς, η συνολική βαθμολογία για αυτή τη σαλάτα περιορίζεται μόλις στο 1,8/5, κάτι που αντικατοπτρίζει την αρνητική αντίληψη που έχουν ορισμένοι για το πιάτο αυτό. Είναι η πρώτη φορά που η ελληνική κουζίνα κατατάσσεται σε μια τέτοια θέση, κάτι που προκαλεί αίσθηση, καθώς η σαλάτα αυτή είναι αρκετά αγαπημένη σε τοπικό επίπεδο.
Πηγή: tanea.gr