Δύο νέα κρούσματα κορωνοϊού επιβεβαιώθηκαν στη Λαμία το βράδυ της Δευτέρας. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport θετικός στον κορωνοϊό διαγνώσθηκε ένας 49χρονος εργαζόμενος σε μεγάλη βιομηχανία της περιοχής θέτοντας σε συναγερμό το εργασιακό του περιβάλλον. Υπενθυμίζεται πως αναμένεται η ανακοίνωση των 70 τεστ από άλλο εργοστάσιο της περιοχής, όπου την προηγούμενη εβδομάδα διαγνώσθηκε με κορωνοϊό εργαζόμενός της.

Θετικός στο κορωνοϊό όμως βγήκε και ένας ακόμη 46χρονος στρατιωτικός που υπηρετεί σε μονάδα της Λαμίας. Δόθηκαν άμεσα οι οδηγίες για καραντίνα, ενώ ξεκίνησε η ιχνηλάτηση των δικών του επαφών ώστε να μην υπάρξει διασπορά. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο στρατιωτικός είχε πάνω από 10 ημέρες να πάει στη Μονάδα λόγω άδειας, ωστόσο θα γίνουν προληπτικές απολυμάνσεις σε χώρους που κινούνταν.

Δεύτερο κρούσμα κορωνοϊού στους κόλπους της Πυροσβεστικής

Και δεύτερο κρούσμα κορωνοϊού εντοπίστηκε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, στο σταθμό του Περάματος, στο Ρέθυμνο. Σύμφωνα με το cretapost, πρόκειται για έναν εποχικό πυροσβέστη ο οποίος εντοπίστηκε θετικός στον κορωνοϊό, γεγονός που σήμανε συναγερμό στον σταθμό όπου υπηρετεί στο Ρέθυμνο. Η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών του έχει ήδη ξεκινήσει, ενώ πρόκειται να γίνουν τεστ στους συναδέλφους του, προκειμένου να διαπιστωθεί αν είναι κι εκείνοι θετικοί. Παράλληλα στο κτίριο έχει γίνει απολύμανση. Ο χώρος κρίνεται ασφαλής και ως εκ τούτου δεν κλείνει.

Ο πυροσβέστης, φαίνεται πως είχε έρθει σε επαφή με άλλο επιβεβαιωμένο κρούσμα. Δεν άργησε μάλιστα σύμφωνα με τις πληροφορίες να παρουσιάζει συμπτώματα, αλλά ήπια, με αποτέλεσμα να κάνει το τεστ που βγήκε θετικό. Σε προληπτική καραντίνα τέθηκαν και οι πέντε συνάδελφοι του που βρίσκονταν στην ίδια βάρδια μαζί του. Πριν από ένα μήνα περίπου είχε εντοπιστεί θετικό κρούσμα σε πυροσβέστη στα Χανιά.

Κρούσμα κορωνοϊού σε γιατρό στο Θριάσιο

Θορυβημένοι είναι οι εργαζόμενοι στο Θριάσιο νοσοκομείο, μετά το πρόσφατο κρούσμα κορονοϊού σε γιατρό της Παιδιατρικής κλινικής, σε συνέχεια των προηγούμενων κρουσμάτων σε ασθενείς και εργαζόμενους του νοσοκομείου.

Σε επιστολή του προς τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες, το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου αναφέρει ότι:

«Η άμεση λήψη επιπλέον μέτρων για την προστασία της υγείας των εργαζομένων και των νοσηλευομένων στην κλινική και συνολικά στο ΘΡΙΑΣΙΟ νοσοκομείο, ώστε να αποφευχθεί πιθανή εξάπλωση της επιδημίας.

Παρά την πρόσφατη εμπειρία από αντίστοιχα περιστατικά σε κλινικές του νοσοκομείου αλλά και πανελλαδικά αλλά και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Παιδιατρικής κλινικής, ΔΕΝ έχουν παρθεί τα αναγκαία μέτρα:

δεν έχουν τεθεί σε προληπτική καραντίνα οι υπόλοιποι εργαζόμενοι που αποτελούν «στενές επαφές» της θετικής συναδέλφισσας
δεν έχει ανασταλεί προσωρινά η λειτουργία της κλινικής, ώστε να γίνει πλήρης απολύμανση και να ολοκληρωθεί ο εργαστηριακός έλεγχος των εργαζομένων και νοσηλευομένων.

Ζητάμε να προχωρήσετε σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες, ώστε:

  •  να τεθούν σε προληπτική καραντίνα όλες οι στενές επαφές του θετικού ασθενή
  •  να ανασταλεί προσωρινά η λειτουργία της Παιδιατρικής κλινικής. Να γίνει πλήρης απολύμανση και να ολοκληρωθεί ο εργαστηριακός έλεγχος εργαζομένων και ασθενών
  •  να εξασφαλισθεί κατάλληλος χώρος για την παραμονή, όσων εργαζομένων σε καραντίνα το επιθυμούν, ώστε να μην θέτουν σε κίνδυνο μέλη της οικογένειας τους
  •  να γίνει προμήθεια μηχανήματος μοριακού ελέγχου υψηλής διαγνωστικής ευαισθησίας, με επαρκή αριθμό αντιδραστηρίων και πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού και να γίνεται συστηματική περιοδική εξέταση όλων των εργαζομένων και προληπτικός έλεγχος όλων των ασθενών που εισάγονται στο νοσοκομείο».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr