Ο κορωνοϊός συνεχίζει την επέλασή του στην Ελλάδα, με χιλιάδες κρούσματα και εκατοντάδες εισαγωγές να καταγράφονται καθημερινά στα νοσοοκομεία. Η κατάσταση αυτή έχει οδηγήσει στα όριά του το ΕΣΥ, με τις εισαγωγές να ξεπερνούν έστω και για λίγο τα εξιτήρια που δίνονται καθημερινά.

Να θυμίσουμε πως με λιγότερα τεστ, λόγω ημέρας, ανακοινώθηκαν 1.955 νέα κρούσματα κορωνοϊού, 926 εκ των οποίων εντοπίστηκαν στην Αττική.

Ελλάδα κορωνοϊός: Τα στοιχεία για εισαγωγές και εξιτήρια

Όπως αναφέρει ο ΣΚΑΙ, από τις 18 Μαρτίου έχει κλείσει σημαντικά η ψαλίδα εισαγωγών και εξιτηρίων. Στα στοιχεία που παρουσιάζει φαίνεται πως οι εισαγωγές που είναι με το χρώμα κόκκινο είναι περισσότερες από τα εξιτήρια με το χρώμα μπλε, όμως είναι πολύ κοντά τις περισσότερες ημέρες, το 90% των ημερών, πανελλαδικώς.

Στις 30/3 χαρακτηριστικά οι εισαγωγές είναι 533 ενώ τα εξιτήρια 530. Βέβαια πρέπει να δούμε και τις υπόλοιπες ημέρες όταν θα αποτυπωθούν και οι υψηλοί αριθμοί που είδαμε το προηγούμενο διάστημα στα κρούσματα και πόσο αυτό θα επιβαρύνει το ΕΣΥ και αν καταφέρουμε να διατηρήσουμε την ψαλίδα.

Ελλάδα κορωνοϊός

Ελλάδα κορωνοϊός: Τα δραματικά στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ

Τουλάχιστον 75 ασθενείς θετικοί στον κορωνοϊό βρίσκονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ σε Νοσοκομεία της Αττικής, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων.

«Σε τρία νοσοκομεία της Αττικής έχουμε 50 διασωληνωμένους ασθενείς με κοροναϊό. Πρόκειται για τα νοσοκομεία Γεννηματάς, Νίκαια και Θριάσιο. Συνολικά στην Αττική, είναι 75 ασθενείς διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ», επισημαίνει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Μιχάλης Γιαννάκος, καταδεικνύοντας την κατάσταση που επικρατεί στο ΕΣΥ.

Ελλάδα κορωνοϊός

Τα τελευταία στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΠΟΕΔΗΝ.

  • Στο ΘΡΙΑΣΙΟ σήμερα είναι 7 διασωληνωμένοι με κορωνοϊό εκτός ΜΕΘ. Όλοι είναι στη τέταρτη ημέρα εκτός Μονάδων Εντατικής Θεραπείας.
  • Στο ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ 17 διασωληνωμένοι με κορωνοϊό βρίσκονται εκτός ΜΕΘ. Οι περισσότεροι άνω των δύο ημερών.
  • Στη ΝΙΚΑΙΑ είναι 16 διασωληνωμένοι με κορωνοϊό εκτός ΜΕΘ. Οι περισσότεροι από τρεις έως δέκα ημέρες. Το ίδιο συμβαίνει με τις ημέρες αναμονής και στα άλλα νοσοκομεία της ΑΤΤΙΚΗΣ.
  • Στο ΤΖΑΝΕΙΟ: 8 διασωληνωμένοι με κορωνοϊό εκτός ΜΕΘ.
  • ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ: 3 διασωληνωμένοι με κορωνοϊό εκτός ΜΕΘ
  • ΛΑΙΚΟ: 3 διασωληνωμένοι με κορωνοϊό εκτός ΜΕΘ.
  • ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ: 4 διασωληνωμένοι με κορωνοϊό εκτός ΜΕΘ.
  • ΕΡΥΘΡΟΣ: 4 διασωληνωμένοι με κορωνοϊό εκτός ΜΕΘ.
  • ΕΛΠΙΣ: 3 διασωληνωμένοι με κορωνοϊό εκτός ΜΕΘ
  • ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ: 10 διασωληνωμένοι με κορωνοϊό στη λίστα αναμονής του ΕΚΑΒ βρίσκονται στη καρδιολογική μονάδα.

Ελλάδα κορωνοϊός: Αυξημένες εισαγωγές σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Αχαΐα

Αριθμός ρεκόρ για τις εισαγωγές έκανε το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, αναφέρει το MEGA. Έκλεισε με 77 εισαγωγές, όλα θετικά κρούσματα ξεπερνώντας κατά πολύ τις 67 εισαγωγές, την χειρότερη μέρα του περασμένου Νοέμβρη.

Στην Κοζάνη όμως οι αριθμοί σοκάρουν. Η αύξηση των κρουσμάτων ξεπερνά το 97%, η πληρότητα στα νοσοκομεία άγγιξε το 100% ενώ στο νομό δεν υπάρχει διαθέσιμο κρεβάτι εντατικής θεραπείας. Στην Αχαΐα όμως η πληρότητα στη ΜΕΘ αγγίζει το 95% και τα κρούσματα αυξάνονται συνεχώς. Η κατάσταση δεν επιτρέπει σχέδια για τις γιορτές του Πάσχα.

Ελλάδα κορωνοϊός

Ελλάδα κορωνοϊός: Νεκρή 15χρονη κοπέλα

Μεγάλη θλίψη προκαλεί η είδηση του θανάτου μίας 15χρονης κοπέλας. Πρόκειται για το τρίτο ανήλικο θύμα του φονικού ιού στη χώρα μας μέσα σε τρεις μήνες.  Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για μία 15χρονη Φιλιππινέζα, η οποία διεκομίσθη το βράδυ του Σαββάτου στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» χωρίς σφυγμό και απνοϊκή. Η άτυχη κοπέλα νοσούσε με κορωνοϊό και η υγεία της παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση. Οι ιατροί κατέβαλλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες να την επαναφέρουν, αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφεραν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr