Ελλάδα: «Συνεχίζουμε το ταξίδι μας γύρω από τον μεγάλο πλανήτη μας, σήμερα έχουμε την Ελλάδα, έναν αληθινό τουριστικό παράδεισο με θαυμάσιες υποδομές».

Ο Ρώσος κοσμοναύτης ‘Αντον Σκαπλέροφ, διοικητής αυτή την περίοδο του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS), απαθανάτισε μια φωτογραφία ενός μέρους  στην Ελλάδα από ψηλά, την οποία δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο Twitter.

Ελλάδα

 Ελλάδα: Τουριστικός παράδεισος με θαυμάσιες υποδομές

Η περιγραφή της φωτογραφίας γράφει χαρακτηριστικά: «Συνεχίζουμε το ταξίδι μας γύρω από τον μεγάλο πλανήτη μας. Σήμερα έχουμε την Ελλάδα, έναν αληθινό τουριστικό παράδεισο με θαυμάσιες υποδομές και ποικιλία ευκαιριών για όλων των ειδών τις διακοπές».

Ο Anton Shkaplerov είναι πρώην σμήναρχος της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας και βετεράνος της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας Roscosmos, έχοντας συμμετάσχει σε τέσσερις διαστημικές αποστολές με συνολική παραμονή πάνω από 530 μέρες στο διάστημα, ενώ έχει και πάνω από 14 ώρες διαστημικών περιπάτων.

Τον Μάιο του 2003, ο ‘Αντον Σκαπλέροφ επιλέχθηκε ως δοκιμαστικός υποψήφιος κοσμοναύτης του Γραφείου Κοσμοναυτών του Κέντρου Εκπαίδευσης Κοσμοναυτών Gagarin. Από τον Ιούνιο του 2003 έως τον Ιούνιο του 2005, παρακολούθησε τη βασική διαστημική εκπαίδευση και πήρε τα προσόντα ως δοκιμαστικός κοσμοναύτης το 2005.

 Ελλάδα

Στις 6 Νοεμβρίου ανέλαβε τα καθήκοντα του διοικητή του ISS

Μετά την αποφοίτησή του, ο ‘Αντον Σκαπλέροφ υπηρέτησε ως ανώτερος πιλότος-εκπαιδευτής στη Ρωσική Πολεμική Αεροπορία. Έχει πιλοτάρει αεροσκάφη Yak-52, L-29 και MiG-29. Είναι πιλότος-εκπαιδευτής της Πολεμικής Αεροπορίας Τάξης 2. Είναι επίσης Εκπαιδευτής Γενικής Εκπαίδευσης Αλεξιπτωτιστών και έχει πραγματοποιήσει περισσότερα από 300 άλματα με αλεξίπτωτο.

Στις 2 Φεβρουαρίου 2018, ο Shkaplerov μαζί με τον διοικητή της Expedition 54 Alexander Misurkin συμμετείχαν σε έναν διαστημικό περίπατο διάρκειας 8 ωρών και 13 λεπτών έξω από το ISS για να αντικαταστήσουν ένα παλιό κουτί ηλεκτρονικών για μια κεραία επικοινωνίας υψηλής απόδοσης. Με την ολοκλήρωση, οι δύο κοσμοναύτες σημείωσαν νέο ρεκόρ για τον μεγαλύτερο ρωσικό διαστημικό περίπατο μέχρι σήμερα.

Αυτή τη φορά το ταξίδι του περιλάμβανε το ISS στις 5 Οκτωβρίου, με ένα σκάφος Soyuz MS-19, μαζί με τον σκηνοθέτη Κλιμ Σιπένκο και την ηθοποιό Γιούλια Πέρεσιλντ (που γύρισαν την πρώτη ταινία στον ISS), ενώ στις 6 Νοεμβρίου ανέλαβε τα καθήκοντα του διοικητή του ISS.

Η φωτογραφία:

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr