Ελένη Ράντου: «Ο κύριος στο δρόμο μπορεί να μην έκανε φόνο, βιασμό, εκβιασμό, αλλά μου έφερε την ίδια αποκρουστική αίσθηση».

Η γνωστή ηθοποιός περπατώντας στο δρόμο άκουσε μια κυρία να λογομαχεί έντονα στο τηλέφωνο και τότε ένας περαστικός αντέδρασε και είπε το εξής: «Σκάσε κυρά μου. Φταίμε εμείς μετά που σας σκοτώνουμε;». Η Ελένη Ράντου με αφορμή αυτό το συγκλονιστικό περιστατικό αλλά και τις γυναικοκτονίες που σοκάρουν την κοινωνία τους τελευταίους μήνες, έκανε μια εκτενής  ανάρτηση στο Facebook.

Ελένη Ράντου

Έκρηξη βίας

«Σήμερα, περπατώντας στο δρόμο, ακούω μία κυρία να διαπληκτίζεται έντονα στο τηλέφωνο. Ένας τύπος την ακούει περνώντας και μονολογεί: “Σκάσε κυρά μου. Φταίμε εμείς μετά που σας σκοτώνουμε;”. Κάποιοι περαστικοί γέλασαν. Το βρήκαν αστείο!

Συνέχισα κι εγώ το δρόμο μου, σκεπτόμενη σχετικά με όλη αυτή την έκρηξη βίας εναντίον γυναικών, ότι μέχρι να φτάσουμε στο φόνο, στον εκβιασμό ή στην έκνομη πράξη, έχουν προηγηθεί χιλιάδες μικροί ανεπαίσθητοι βιασμοί για την καθεμία, χιλιάδες σεξιστικές συμπεριφορές, που όχι μόνο δεν τιμωρούνται, αλλά επιβραβεύονται. Πολλές φορές κι από τις ίδιες τις γυναίκες.

Ελένη Ράντου

16 γυναικοκτονίες μετράμε ήδη

Αυτές οι μικρές καθημερινές στιγμές βίας, που έχουν μέσα τους βαθιά υποτίμηση και τεράστιο φόβο μη χαθεί ο έλεγχος από τα αντρικά χέρια. Ο κύριος στο δρόμο μπορεί να μην έκανε φόνο, βιασμό, εκβιασμό, αλλά μου έφερε την ίδια αποκρουστική αίσθηση» έγραψε χαρακτηριστικά η Ελένη Ράντου.

Η δημοσίευση:

Ελένη Ράντου

Η πιο θανατηφόρα από τις 14 μαχαιριές ήταν στην τραχηλική της χώρα – τον Ιανουάριο, όταν τη δολοφόνησε ο σύντροφός της, η Βασιλική Ζ. έγινε το πρώτο θύμα γυναικοκτονίας στην Ελλάδα για το 2021. Ακολούθησε η Κωνσταντίνα Τσάπα τον Απρίλιο – δολοφόνος της ίδιας και του αδελφού της ο εν διαστάσει σύζυγός της. Τον Μάιο, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος σκότωσε τη σύζυγό του, Καρολάιν Κράουτς και μέχρι στιγμής τα θύματα είναι 16.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr