Θα μένει στο ίδιο οίκημα αλλά σε διαφορετικό χώρο με τον Φραντσίσκο Τζιόρτζι – Ονειρεύεται την επιστροφή της στην Ελλάδα – Τι είπε για το παιδί της

Το αργότερο τη Δευτέρα του Πάσχα αναμένεται να επιστρέψει στο σπίτι της, στις Βρυξέλλες η Ελληνίδα Ευρωβουλευτής και πρώην Αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Εύα Καϊλή, καθώς ελεύθερη με περιοριστικούς όρους κρίθηκε προχθές από τις βελγικές δικαστικές Αρχές, μετά από τεσσεράμισι μήνες προσωρινής κράτησης στις φυλακές του Χάρεν.

Χαμογελώντας για πρώτη φορά από καιρό, η κ. Καϊλή υποδέχτηκε την είδηση της αποφυλάκισής της με δισταγμό, αφού «από χθες το βράδυ (σ.σ. την Μεγάλη Τρίτη), όταν της το ανακοινώσαμε, μίλησα μαζί της τέσσερις-πέντε φορές μέχρι να το συνειδητοποιήσει» δήλωσε ο συνήγορος υπεράσπισής της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Ο γνωστός νομικός αναφέρθηκε και στην πρώτη αντίδραση της κ. Καϊλή μετά τη χαρμόσυνη είδηση, με την Ελληνίδα Ευρωβουλευτή να του λέει: «Μου λες αλήθεια Μιχάλη, θα δω το παιδί μου;». «Αυτή ήταν η αντίδρασή της, βαθιά ανθρώπινη», όπως σχολίασε ο κ. Δημητρακόπουλος, ο οποίος επισήμανε ότι η Ευρωβουλευτής «δεν ομολόγησε αδικήματα που δεν έχει διαπράξει, θα αγωνιστεί για την αθωότητα της μέχρι τέλους».

Σύμφωνα με τον συνήγορό της, «τέλειωσε το θέμα της ελευθερίας της τυπικά. Ουσιαστικά θα αφεθεί ελεύθερη, όταν θα βρεθεί το ηλεκτρονικό βραχιόλι. Το πιθανότερο μέχρι την Παρασκευή (σ.σ. αύριο) να έχει βρεθεί, οπότε και θα αποφυλακιστεί. Το μακρύτερο χρονικό διάστημα είναι μέχρι τη Δευτέρα».Μετά την κομβική, αυτή εξέλιξη, ο κ. Δημητρακόπουλος εξήγησε πως η κ. Καϊλή θα φέρει ηλεκτρονικό βραχιολάκι και θα βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό, το νωρίτερο αύριο, Μεγάλη Παρασκευή, καθώς είναι τυπικά ελεύθερη και αυτό που απομένει είναι να βρεθεί πλέον το ηλεκτρονικό βραχιολάκι που θα φορά, για να εγκατασταθεί εκ νέου στο σπίτι της. Στην νέα αυτή φάση της ζωής της, ωστόσο, η Εύα Καϊλή επέλεξε να μείνει μόνη της με την ανήλικη κόρη της στο διαμέρισμά της στις Βρυξέλλες και όχι με τον σύντροφό της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, ο οποίος θα διαμένει μόνος του σε άλλο χώρο του οικήματος.

«Υπάρχουν δύο χώροι» περιέγραψε ο κ. Δημητρακόπουλος, λέγοντας πως «στον έναν μένει ο σύντροφός της και στον άλλον, με δική της επιθυμία, θα μένει μόνη της μαζί με την κόρη της. Δεν είναι κάτι που το διέταξε ο ανακριτής, θα μπορούσαν να συνυπάρχουν στον ίδιο χώρο».

Αναφορικά με την επικοινωνία τους, αυτή θα γίνεται τηλεφωνικά και μόνο, ενώ οι μεταξύ τους τηλεφωνικές κλήσεις θα καταγράφονται, καθώς και ο κ. Τζιόρτζι έχει τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό από τον περασμένο Φεβρουάριο.

«Ήταν επιθυμία δική μας να είναι χωριστά» ξεκαθάρισε ο συνήγορος της κ. Καϊλή, επιβεβαιώνοντας την απόσταση που θέλει να κρατήσει η Ελληνίδα Ευρωβουλευτής στην νέα φάση της ζωής της. Η απόσταση από το σύντροφό της μοιάζει η μόνη που δεν επιθυμεί να γεφυρώσει η ίδια, καθώς μέλημά της κατά τον συνήγορό της αποτελεί η αποκατάσταση της αξιοπρέπειάς της, μολονότι υπάρχουν ακόμη αρκετά μέτρα να διανυθούν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr