Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Η ελληνική αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία 16 μελών εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε κλοπές στην Αττική.

Τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες δημοσιεύτηκαν, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ οι δράστες διέπρατταν κλοπές με το πρόσχημα της ενοικίασης ή αγοράς ακινήτων και αντικειμένων. Η συμμορία εξαρθρώθηκε από την αστυνομία στις 13 Ιανουαρίου.

Σε βάρος των 16 ατόμων ασκήθηκε ποινική δίωξη για:

-συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση προς διάπραξη πλειόνων κακουργημάτων (διακεκριμένων κλοπών)

-παροχή κινητών περιουσιακών στοιχείων σε εγκληματική οργάνωση

-διακεκριμένη κλοπή, τετελεσμένη και σε απόπειρα, από περισσότερους που είχαν οργανωθεί με σκοπό την τέλεση κλοπών, τελεσθείσας κατ’ εξακολούθηση, εκ της οποίας η συνολική αξία των αφαιρεθέντων αντικειμένων υπερβαίνει το ποσό των 120.000 ευρώ

-απείθεια

-βία κατά υπαλλήλων

-επικίνδυνη οδήγηση με κοινό κίνδυνο για άνθρωπο

-επικίνδυνη σωματική βλάβη εναντίον υπαλλήλου κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας του και

-κατοχή ναρκωτικών ουσιών προς ιδία και αποκλειστική χρήση

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην άμεση ανάγκη προστασίας του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική τους δράση, στην πληρέστερη διερεύνηση τέλεσης και άλλων ομοειδούς βαρύτητας αξιόποινων πράξεων και στην ευχερέστερη ικανοποίηση της ποινικής αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των εγκλημάτων που τέλεσαν, προκειμένου να αποτραπεί η διάπραξη άλλων εγκληματικών ενεργειών από τους ανωτέρω, καθώς και στη διερεύνηση της συμμετοχής αυτών και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-5319306-7 της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Δείτε τα 16 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης πατώντας εδώ

Πηγή: pagenews.gr