Στις μετακινήσεις που είναι αυξημένες εν μέσω lockdown και στη χρήση του κωδικού 6 αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Θεόδωρος Χρονόπουλος. Όπως είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, «η χρήση του SMS διευκολύνει και δίνει τη δυνατότητα στον καθένα μας να κυκλοφορεί έξω και να υπάρχει κινητικότητα». Ωστόσο, τόνισε πως σε περίπτωση που δοθεί η οδηγία για περιορισμούς στην μετακίνηση 6 «αν κάποιος εντοπιστεί μακριά από το σπίτι του ο αστυνομικός θα του βεβαιώσει παράβαση».

«Oι έλεγχοι σε όλη την επικράτεια έχουν κυμανθεί από τις 65.000 μέχρι τις 70.000 καθημερινά. Εμείς βγάζουμε δελτία τύπου συνεχώς. Ο αριθμός των παραβάσεων είναι περίπου στις 1.500 καθημερινά πανελλαδικώς» σημείωσε.

Επίσης, ο ίδιος πρόσθεσε πως το θέμα της παροχής βοήθειας είναι ένα θέμα δύσκολο. «Δεν μπορεί ο αστυνομικός να αφήσει το σημείο και να ακολουθήσει τον πολίτη για να του υποδείξει σε ποιον ηλικιωμένο θα πάει. Εξάλλου ούτε εφικτό είναι αυτό. Ούτε θέλουμε να γίνει». Αναφορικά με τα κορωνοπάρτι είπε πως «καθημερινά έχουν γίνουν πάνω από 10 συλλήψεις κυρίως για παραβάσεις από τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος αλλά και από πάρτι όπως αυτά της Αρτέμιδας».

Για το μπαράζ επιθέσεων για τον Κουφοντίνα:

Σε ερώτηση για τις επιθέσεις που έχουν γίνει από τότε που ξεκίνησε απεργία πείνας και δίψας ο καταδικασμένος για τρομοκρατία, Δημήτρης Κουφοντίνας ο κ. Χρονόπουλος ανέφερε ότι συνολικά ήταν 300 – 350 και οι περισσότερες από αυτές ήταν ήπιου χαρακτήρα επιθέσεις. «Αυτό που ανησυχεί σε κάθε περίπτωση είναι επιθέσεις του τύπου στο Α.Τ Καισαριανής ή στο περιπολικό» ανέφερε και υπογράμμισε ότι οι συλλήψεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα είναι μονός αριθμός.

Ωστόσο, τόνισε ότι σε αυτές τις περιπτώσεις σχηματίζεται πάντα δικογραφία και η έρευνα συνεχίζεται ενώ και αναμένονται αποτελέσματα εργαστηρίων από τα αντικείμενα που έχουν βρεθεί. «Δεν είναι η πρώτη φορά που ερχόμαστε αντιμέτωποι με τέτοιου είδους ενέργειες. Αυτό που ενδιαφέρει είναι να προστατεύσουμε την περιουσία και την ζωή των συμπολιτών μας και των συναδέλφων μας. Η επιχειρησιακή δράση εντοπίζεται στην αύξηση των περιπολιών και της φύλαξης των στόχων και θα ενταθούν και περισσότερο τις επόμενες ημέρες ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν ενώ δεν αποκλείουν και ενδεχόμενα επιθέσεων ακραίου χαρακτήρα» κατέληξε.

DreamLab app: Η Τεχνητή Νοημοσύνη μας βοηθάει να κάνουμε πιο έξυπνες διατροφικές επιλογές

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr