Έκτακτο επίδομα: Κοντά στο Πάσχα αναμένεται να δοθεί το έκτακτο επίδομα. Θα αφορά σε όσους έχουν χαμηλά εισοδήματα τόνισε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

Κοντά στο Πάσχα αναμένεται να δοθεί το έκτακτο επίδομα. Θα αφορά σε όσους έχουν χαμηλά εισοδήματα τόνισε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης. «Υπάρχει ακρίβεια; Προφανώς υπάρχει. Υποφέρει ο κόσμος; Υποφέρει. Μπορεί η κυβέρνηση να αφήσει τον κόσμο να υποφέρει; Όχι, έστω και αν αυτό γίνεται από το υστέρημα του προϋπολογισμού» είπε αρχικά ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στο ΣΚΑΪ.

Ποιοι οι δικαιούχοι

Σχετικά με τους δικαιούχους του έκτακτου επιδόματος, ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε ότι «πρέπει να πάμε να ασκήσουμε μια στοχευμένη πολιτική σε εκείνους που πράγματι διακινδυνεύουν την επιβίωσή τους» ενώ σε νέα ερώτηση απάντησε ότι δικαιούχοι θα είναι «αυτοί που έχουν γενικά χαμηλό εισόδημα». Στο ερώτημα, δε, αν η καταβολή του επιδόματος θα είναι εφάπαξ ή θα επαναληφθεί απάντησε με το ρητορικό ερώτημα «έχουμε αφήσει κανέναν πίσω αυτά τα τρία χρόνια, Θα κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό».

Ποιο το ύψος του επιδόματος

Για το ύψος του έκτακτου επιδόματος αρκέστηκε, τέλος, να πει ότι «θα είναι ένα ποσό που αντέχει ο προϋπολογισμός και που για τους ανθρώπους που έχουν χαμηλό εισόδημα θα κάνει τη διαφορά» Σε «κλειδί», πάντως, για τις εξελίξεις σχετικά με το έκτακτο επίδομα Πάσχα εξελίσσεται η 10η Μαρτίου, η ημέρα, δηλαδή, κατά την οποία θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος Κορυφής των ηγετών των 27 της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κι αυτό γιατί στη Σύνοδο Κορυφής ένα από τα θέματα που θα συζητηθούν θα είναι και αυτό της διατήρησης της ρήτρας διαφυγής και για τα επόμενα χρόνια μετά τις εξελίξεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr